Στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Δράμας, ανέφερε τα εξής:

«Η ύψιστη στιγμή φιλοπατρίας εκδηλώθηκε από εκείνη τη γενιά των ανθρώπων, που χώθηκαν μέσα στη λάσπη και το χιόνι και συνάμα χώθηκαν στην κόλαση του μετώπου, για να σώσουν μια πατρίδα, να πολεμήσουν ώστε αυτή η πατρίδα να είναι λεύτερη, να μην γίνει προτεκτοράτο ή σκλαβοπάζαρο κανενός.

Ως Βουλευτής, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης αλλά και ως απλός πολίτης, εύχομαι ολόψυχα, μέρες σαν κι αυτή, να αξιωνόμαστε να έχουμε στο νου μας και να μιλάμε για αυτή τη φιλοπατρία. Να εκδηλώνουμε, όπως έλεγε ο Ελύτης, την εθνική μας φιλαυτία, μέσα από την αίσθηση του ιερού απέναντι στα σύμβολα της σημαίας, του εθνικού ύμνου, των παρελάσεων τα οποία να μας επαναφέρουν την αγάπη στον τόπο, την αγάπη στη μνήμη, στην ιστορία, στη γλώσσα και στον πολιτισμό μας.

Χρόνια πολλά πατριώτες και πατριώτισσες».