ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

 

Συνέντευξη παραχώρησε την Παρασκευή 6 Ιουλίου η Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πα.Σο.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 984 και την εκπομπή «Θα χυθεί άπλετο φως» με τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη. Ακολουθούν τα κύρια σημεία:

-Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Φώφη Γεννήματα χθες έκαναν κίνηση ρουά ματ. Κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση Νόμου για να μην μειωθούν οι συντάξεις και να καταργηθεί ο άδικος Νόμος για τις συντάξεις χηρείας. Την ίδια ώρα χθες (σ.σ. Πέμπτη 5 Ιουλίου) άνοιξε στη Βουλή η προεκλογική «αυλαία» με ένταση, πόλωση και διχασμό. Οι πολίτες όμως περιμένουν καθαρές πολιτικές προτάσεις και ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα καθημερινά τους προβλήματα. Δεν τους αφορά ο πολιτικός σκυλοκαυγάς.

-Φανταστείτε πώς θα είναι μια Βουλή σε νευρική κρίση. Με τέτοιους χαρακτηρισμούς και ανελέητα χτυπήματα. Τον τόνο πάντα τον δίνει ο Πρωθυπουργός. Αυτή η Κυβέρνηση έχει αλλάξει και τα ήθη στο Κοινοβούλιο. Χθες (σ.σ. Πέμπτη 5 Ιουλίου) είδαμε κάτι από τα προσεχώς.

-Οι εποχές δεν σηκώνουν μισόλογα. Τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους.

-Ο τυχοδιωκτισμός Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει όρια. Προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε τίμημα. Θέλουν να μας πείσουν ότι «μονά ζυγά» αυτοί πάντα κερδίζουν. Συμπολιτεύονται και αντιπολιτεύονται τον ίδιο τους τον εαυτό.

-Η πόλωση και ο διχασμός που προσπαθεί να επιβάλει ο κ. Τσίπρας δεν μας αιφνιδιάζει. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Με μια προϋπόθεση: καθαρό πολιτικό λόγο και σαφή στόχευση την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

-Απευθυνόμαστε στην κοινωνία, παλεύουμε για τη χώρα, θέλουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Δεν κάνουμε πολιτική για εμάς, ούτε για τις καρέκλες μας.

-Το Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη ήταν πάντα «ενός ανδρός αρχή». Μετά το διαζύγιο φάνηκε ότι οι επιλογές συμπόρευσης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είχαν άλλη στόχευση. Όταν δεν του βγήκε εγκατέλειψε το εγχείρημα

-Ο κ. Ραγκούσης με αιφνιδίασε. Τον είχα συνηθίσει με άλλο πολιτικό λόγο και άλλο πολιτικό πολιτισμό. Τελικά οι προσωπικές στρατηγικές και η εναγώνια αναζήτηση διάσωσης στην πολιτική σκηνή μεταλλάσσει τους ανθρώπους.