Σε ανακοίνωση του σωματείου «Ο Τοίχος της Καλοσύνης» αναφέρονται τα εξής:

Το Σωματείο μας «Ο Τοίχος της Καλοσύνης» Δράμας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διοργανώσει για 5η συνεχόμενη χρονιά την πρωτότυπη δράση «Από παιδί σε παιδί». Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να δωρίσουν τη τσάντα, που δεν χρησιμοποιούν πια, σε ένα άλλο παιδί. Οι καθαρές, φρεσκοπλυμένες, και γεμάτες με διάφορα καινούρια σχολικά είδη όπως τετράδια, μολύβια, χάρακες κτλ. τσάντες που θα συλλεχθούν, θα διανεμηθούν στη συνέχεια από τους εθελοντές και τις εθελόντριές μας σε μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών, οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη και διαμένουν σε στέγες φιλοξενίας ή υποστηρίζονται από λοιπές δομές φροντίδας. Αναπόσπαστο στοιχείο αυτής της δράσης είναι μέσα στη τσάντα να βάλει το παιδί, που θέλει να τη δωρίσει, ένα προσωπικό μήνυμα αγάπης για το παιδί που θα είναι ο νέος κάτοχος της. Απλά, ανθρώπινα και αλληλέγγυα… «από παιδί σε παιδί» χαρίζουμε παιδικά χαμόγελα και δημιουργούμε μια αλυσίδα αγάπης που ενώνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας μας. Εκτός από τις μεταχειρισμένες τσάντες σε άριστη κατάσταση που οι δωρητές διατίθενται να χαρίσουν, έχουν επίσης την δυνατότητα να προσφέρουν και καινούριες, ομοίως και λοιπά σχολικά είδη.

Η φετινή δράση «Από παιδί σε παιδί V» ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2023. Για δεύτερη χρονιά η συγκεκριμένη δράση θα έχει πανελλήνια εμβέλεια και, ως εκ τούτου, θα συμπεριλαμβάνει περισσότερους από 600 μαθητές και μαθήτριες, που βρίσκονται σε ανάγκη, σε συνεργασία με συνολικά 15 φορείς στη Δράμα, στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, στο Σουφλί, στην Αλεξανδρούπολη, στη Μυτιλήνη, στην Κομοτηνή και στις Σάπες Ροδόπης. Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω φορείς είναι οι εξής: το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, οι 5 Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού Δράμας, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, ο Σύλλογος Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου και Περιφέρειας «Νήμα Ζωής», το ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π. Δήμου Σουφλίου, ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος», τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, Σαπών και Μυτιλήνης των Παιδικών Χωριών SOS και το Άσυλο του Παιδιού.

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι αγάπης και προσφοράς είναι 20 σημεία συλλογής σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να παραδώσουν τη δωρεά τους. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν και να γίνουν κρίκοι σε αυτήν την αλυσίδα αλληλεγγύης μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να ενημερωθούν σχετικά με τα σημεία συλλογής ανά περιοχή, καθώς επίσης και με ποιους τρόπους μπορούν να συμμετέχουν από άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, στα τηλέφωνα του Σωματείου: 6945233637 & 6981322003, όπως επίσης και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected], καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Facebook: Ο τοίχος της καλοσύνης – Δράμα και στο Instagram: @toixoskalosynhs_drama.