Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας αναφέρονται τα εξής:

Προκλητική ήταν η Αναπλ. Υπουργός Υγείας στη συνάντηση της με το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων, κατά την πρόσφατη «επίσκεψή» της στο νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

– ότι η ηγεσία του υπουργείου «προτιμά τη συνεργασία με εξωτερικούς εργολάβους και συνεργεία, παρά τη μόνιμη σχέση εργασίας» και επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

– ότι παραμένουν «κάθετοι στη μη επιστροφή των συναδέλφων σε αναστολή».

– ότι θα προβούν σε… ανακατανομή του προσωπικού (!) στα νοσοκομεία έτσι ώστε, να ενισχυθούν τα κεντρικά νοσοκομεία της χώρας… ενώ παραδέχτηκε πως «δεν εκδίδει νέους οργανισμούς νοσοκομείων διότι σκοπεύει να κλείσει αρκετά νοσοκομεία όποτε θα τους φτιάξει μετά την συγχώνευση τους»!!!

– ότι πρέπει να διαλέξουμε αν θέλουμε γιατρούς και νοσηλευτές ή τεχνικούς και καθαριστές… (ενώ γνωρίζουν ότι για τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας είναι απαραίτητοι οι εργαζόμενοι όλων των υπηρεσιών και στην πραγματικότητα ΔΕΝ γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις σε καμία ειδικότητα και κατηγορία εργαζομένων).

Κλείνοντας, «διαβεβαίωσε» ότι η Κυβέρνηση φροντίζει να… εκμηδενίσει τον επαγγελματικό κίνδυνο, οπότε δεν τίθεται καν θέμα να συζητηθούν οι διεκδικήσεις των υγειονομικών για ένταξή τους στα ΒΑΕ!!!

Επιβεβαιώνεται, για άλλη μια φορά, η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ΟΛΩΝ μας – ξεπερνώντας τη μοιρολατρία και το εμπόριο ψεύτικων ελπίδων για δήθεν «νέους» σωτήρες (που και «παλιοί» είναι και δοκιμασμένοι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής) – ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές μας για να βγαίνουν κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων, φαρμακευτικών και ασφαλιστικών εταιρειών.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Σωματείο μας θα συνεχίσει να παίρνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες κοινής δράσης με άλλα σωματεία και μαζικούς φορείς.

Για να έχουμε όμως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ χρειάζεται να ενισχυθεί η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Σωματείο μας και η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις συλλογικές διαδικασίες και τους ΑΓΩΝΕΣ.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού να πάρουν θέση.