«Πρωτιά στις εκλογές σημαίνει προοδευτική διακυβέρνηση»

 

«H θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι καθαρή και εγγυάται τη σταθερότητα. Μοναδικός του στόχος είναι η πρωτιά και μια εμφατική νίκη στις επερχόμενες εκλογές και ο σχηματισμός προοδευτικής διακυβέρνησης», τόνισε ο Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, μιλώντας στο ΑΡΤ tv και την εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» με τον Γ. Βαθιώτη.

«Αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης τι μας λέει; Ψηφίστε με τώρα για να με ξαναψηφίσετε στις επόμενες εκλογές και αν δεν γίνει αυτό θα με ξαναψηφίσετε στις μεθεπόμενες. Είναι αυτό σταθερότητα; Αυτή η στάση υπονομεύει τη χώρα και τη κοινωνία», συμπλήρωσε. Όπως είπε, «το θέμα είναι να οικοδομήσουμε πειστική πολιτική πρόταση για την απομάκρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την εξουσία και τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να έρθουν στην κάλπη της απλής αναλογικής».

Όσον αφορά την ακρίβεια και τις αρνητικές κοινωνικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία, ο κ. Ξανθόπουλος, απευθυνόμενος στον παριστάμενο Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πόσα δις ευρώ κέρδισαν οι εταιρείες εμπορίας πετρελαίου. Πόσα δις οι 4 της ενέργειας; Τι έγινε με τα υπερκέρδη που θα φορολογούσε με 90% η κυβέρνηση; Τι θα κάνετε με την κ. Νικολάου μετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ; Θα την κρατήσετε στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.; Σήμερα καταθέσαμε αίτημα να έρθει στη Βουλή η ΡΑΕ να μας ενημερώσει. Αλλά είναι εντυπωσιακή η δυσανεξία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. απέναντι στην πολιτική κριτική».

Τέλος ο κ. Ξανθόπουλος χαρακτήρισε ουσιαστική αισχροκέρδεια το χάσμα μεταξύ επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων των Τραπεζών κι επανέλαβε τους βασικούς άξονες των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι αυτές είναι σαφείς, συγκεκριμένες και κοστολογημένες.