Με ανάρτησή του στο facebook, σήμερα Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου έκανε γνωστό, με έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο και χιουμοριστικό τρόπο, ότι ο Μύλος των Ξωτικών ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά, όπως λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αντίθετα θα απλωθεί μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Πρόκειται για μια απολύτως λογική κίνηση, καθώς τα πάντα πλέον προσαρμόζονται στην παρουσία της πανδημίας του κορωνοϊού, με πρώτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Δεν θα είχε νόημα η όποια σύγκριση με τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δράμας για την Ονειρούπολη, η οποία κι αυτή θα προσαρμοστεί σε λογική… κορωνοϊού, μολονότι υπήρξε αντιπολιτευτική κριτική για τον σχεδιασμό που ακολουθείται.

Αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι η αποδοχή που έχει η ανάρτηση του Δημάρχου Τρικκαίων από τους πολίτες του Δήμου του (αλλά και ευρύτερα, καθώς το facebook έχει… παγκόσμια απήχηση). Πέρα, λοιπόν από τις εκατοντάδες αντιδράσεις και τις δεκάδες κοινοποιήσεις στην ανάρτηση, αν κάποιος εξετάσει τα σχόλια κάτω από αυτήν (μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές), δεν θα βρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ με αρνητικό περιεχόμενο από πολίτη των Τρικάλων (αλλά και γενικότερα, καθώς μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν και επισκέπτες του Μύλου των Ξωτικών).

Δυστυχώς αυτό το κλίμα σύμπνοιας που καταγράφεται στα Τρίκαλα, με αφορμή τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τη φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης, ουδεμία σχέση έχει με όσα συμβαίνουν στη Δράμα όσον αφορά το σχολιασμό στα social media περί της Ονειρούπολης, που πολλές φορές φτάνουν σε επίπεδα τοξικότητας και… «ανθρωποφαγίας».

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές στον τοπικό δημόσιο διάλογο έχει τεθεί η πόλη των Τρικάλων ως παράδειγμα για καλές πρακτικές που ακολουθεί, όμως την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό, ας έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι το υγιές κλίμα έχει απλωθεί σε ολόκληρη την κοινωνία.

Βέβαια, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και πολλές ελπίδες για να συμβεί το ίδιο στη Δράμα, καθώς εδώ ούτε καν υψηλόβαθμοι αιρετοί χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φειδώ, χωρίς ακρότητες, λειτουργώντας ως πρότυπο για τους πολίτες…