Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, εορτή της Αγίας Αικατερίνης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στην Αγία Τριάδα – όπου ιερούργησε – τον κάλεσαν να επισκεφθεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος μαζί με τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου μητροπολίτου Δράμας, ευχαρίστως αποδέχθηκαν την πρόσκληση και επισκέφθηκαν το Σχολείο.

Παρόντες ήταν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας κ. Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Βλαστάρης, ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτριος Κωνσταντινίδης και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Στην αρχή ο Σεβασμιώτατος μίλησε σύντομα και απλά στα παιδιά για την Αγία Αικατερίνα που συνδύαζε την κοσμική σοφία και επιστήμη με την πνευματική σοφία του Θεού. Ακολούθως τέλεσε την ακολουθία της αρτοκλασίας στην οποία έψαλαν όλα τα παιδιά του σχολείου, το οποίο συγκίνησε τόσο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη όσο και τούς παρισταμένους εκπαιδευτικούς.

Μετά το τέλος της ακολουθίας χαιρέτισαν τα παιδιά ο Διευθυντής Εκπαιδεύσεως, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής του Σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος τελειώνοντας μοίρασε σε όλα τα παιδιά του Σχολείου ως ευλογία μία εικονίτσα του προστάτου του, Αγίου Δωροθέου.

Ακολούθησε στο Γραφείο των εκπαιδευτικών σύντομη και θερμή συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τους εκπαιδευτικούς όπου συζητήθηκαν θέματα σχέσεων Σχολείου και Εκκλησίας.