ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

 

Ο κ. Κωστής Σιμιτσής θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, μετά από συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής Α.Μ.Θ.. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Αποφασίζουμε την πολιτική στήριξη του Κώστα Σιμιτζή ως επικεφαλής ευρείας αυτοδιοικητικής παράταξης που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη και την εντολή των πολιτών για αλλαγή στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής Α.Μ.Θ., την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, με θέμα τις επικείμενες εκλογές 2ου βαθμού Αυτοδιοίκησης και κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση, αφού ακολουθήθηκαν διαδικασίες πολιτικής διαβούλευσης και η σύμφωνη γνώμη όλων των στελεχών που είχαν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Κωστής Σιμιτσής είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει αναγορευθεί Διδάκτωρ Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με αντικείμενο το Διεθνές Δίκαιο και είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Ειδικεύεται κυρίως σε υποθέσεις διοικητικού και εμπορικού δικαίου, δημόσιων και ιδιωτικών συμβάσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικού ασφαλιστικού δικαίου. Από 1.1.2007 έως και 31.8.2014 διετέλεσε Δήμαρχος Καβάλας. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (2011 – 2014) και τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2010 – 2014).

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει για τον κ. Σιμιτσή ότι «ως επικεφαλής μιας προοδευτικής, αυτόνομης, αυτοδιοικητικής παράταξης με την συνεργασία και συμπόρευση ευρύτερων κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, μπορεί να εγγυηθεί το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός σύγχρονου αναπτυξιακού προγράμματος που θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο δημιουργικής προσπάθειας για την περιοχή». «Το Κίνημα Αλλαγής με όλες τις δυνάμεις του θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

«Να μειώσουμε, όσο γίνεται, τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες»

 

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA RADIO» της Καβάλας, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Σιμιτσής ανέφερε: «Θα είμαι υποψήφιος επικεφαλής της παράταξης του Κινήματος Αλλαγής, εύχομαι και πιστεύω ότι θα έχω το δικαίωμα να χρησιμοποιήσω τον ίδιο τίτλο, για να φαίνεται το ότι διαχρονικά πρόκειται για την ίδια παράταξη, την Κοινωνική Συμμαχία, που την ξεκίνησε πρώτος ο Άρης Γιαννακίδης, τη συνέχισε ο Φώτης Καραλίδης και υπάρχει μία συνέχεια. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε η παράταξη η οποία προσπάθησε, ένωσε την Περιφέρεια όταν έγινε αυτοδιοικητικός θεσμός, προσπάθησε να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας και κατάφερε να έχει μεγάλη απορροφητικότητα στα κονδύλια του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πράγμα που δεν το βλέπουμε σήμερα. Ούτε η Περιφερειακή συνείδηση αναπτύσσεται, ούτε έχουμε απορροφητικότητα στα κονδύλια». Ακόμη, ο κ. Σιμιτσής επεσήμανε: «Τα θέματα της Περιφέρειας τα ξέρω. Μην ξεχνάτε ότι διατέλεσα και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ), από το 2011 έως το 2014, προσπαθήσαμε τότε με όλους τους δημάρχους αλλά και την τότε Περιφερειακή Αρχή να διαμορφώσουμε μία ενιαία Περιφερειακή συνείδηση, να μειώσουμε, όσο γίνεται, τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες που είναι πολλές και ποικίλες και πραγματικά δεν είναι μόνο οικονομικές και πρέπει όσο γίνεται να τις αμβλύνουμε, να φέρουμε την Περιφέρειά μας εκεί που ανήκει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός του κ. Σιμιτσή, υποψήφιοι για να λάβουν τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής ήταν ακόμη οι πρώην Υπουργοί και πρώην Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Πεταλωτής και Γιώργος Ντόλιος και ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας κ. Κώστας Παπακοσμάς.