ΑΡΘΡΟ

Της Τόλης Καραγιαννίδου – Τσολπίδου

Συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου πρώην Α.Τ.Ε.

 

Ας διαβάσουμε από τη συζήτηση στη Βουλή τη δευτερολογία του Δ. Κουτσούμπα και άλλα διάφορα με τις οικονομικές επιπτώσεις που βαρύνουν τον φτωχό λαό μας.

-Οι κανόνες της καπιταλιστικής αγοράς – δηλ. της οικονομίας του Κεφαλαίου δεν ανθρωπεύει πάρα μόνο ανατρέπεται. Και πρέπει να ανατραπεί, διότι τα κέρδη των μονοπωλίων και ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για το ποιος θα αποκτήσει προβάδισμα στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς (τώρα με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού) άρα και των επιπτώσεων που έχει στην οικονομία, είναι οι μυλόπετρες όπου συνθλίβονται οι Υγεία και οι ανάγκες του λαού.

Η αναμονή για την κανονικότητα είναι «πολυτέλεια» για τους βιομηχάνους, μεγαλέμπορους επιχειρηματικών ομίλων, τραπεζιτών, μετράει υπέρ τους η «επόμενη μέρα» που μιλούν η Κυβέρνηση και τα αστικά τους επιτελεία με μια καπιταλιστική κρίση και το φόρτωμα των βαρών της στα εργατικά λαϊκά στρώματα. Μάλιστα η Ευρωζώνη δοκιμάζει την συνοχή της με τις Κυβερνήσεις να έχουν κοινή γραμμή απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά τσακώνονται για την μοιρασιά των συνεπειών της υπό όρους δυσμενείς για την μία πλευρά. Έτσι ο κ. Βελόπουλος έκανε ανοικτά αβάντα στη Ν.Δ. την οποία κατηγόρησε για παροχές, οι οποίες μπορεί να γίνουν βαρίδι στην ελληνική οικονομία που είναι σε κρίση, ζητώντας πρόσθετα μέτρα επιχειρηματικών ομίλων ιδιαίτερα των μεγαλοξενοδόχων και όχι μικρών ξενοδοχείων λίγων δωματίων.

Όσο για σας κ. Μητσοτάκη ότι αντεργατικό μέτρο είχατε στην φαρέτρα σας το δοκιμάσατε στους εργαζόμενους. Το «περιβαλλοντικό νομοσχέδιο» το υπέγραψαν οι ίδιοι οι βιομήχανοι έναν χρόνο πριν για να μπορούν να παίρνουν «περιβαλλοντικές» αδειοδοτήσεις από ιδιώτες. Το δε ηλεκτρονικό εμπόριο σαρώνει και συγκεντρώνει την εμπορική κίνηση. Ο Καπιταλισμός που τόσο καλοί οπαδοί και προπαγανδιστές λάτρεις είστε όλοι εδώ μέσα στην Βουλή είναι τελικά χρεοκοπημένος, παράγει οικονομικές κρίσεις την μία μετά την άλλη: φτώχεια, πολέμους, επεμβάσεις για προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων πιο επιθετικά. Αυτά φέρνει ο πολυαγαπημένος σας Καπιταλισμός, σαπίλα, απανθρωπιά, κέρδος των λίγων. Αυτό είναι το DNA του.

Παζάρι της Ε.Ε. των μονοπωλίων μ κορωνοϊό και νέα κρίση «λευκός καπνός για το Κεφάλαιο» «μαύρα μαντάτα για τους λαούς». Όσο για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ: ανακατεύεται «η τράπουλα» του ανταγωνισμού με αφορμή τον κορωνοϊό (Ριζοσπάστης).

Στους καλλιτέχνες και η ψηφιακή μορφή προμηνύει νέες εκπτώσεις στα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών τους σε όφελος παραγωγών και εργοδοτών. Η κ. Μενδώνη τόνισε την δημιουργία νέου ψηφιακού και διαδραστικού πολιτιστικού προϊόντος. Άρα αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων που σημαίνει εκμετάλλευση των δημιουργών!!! (Ε. Μηλιαρονικολάκη, μέλος Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.).

Κύρια χαρακτηριστικά της εξουσίας του Κεφαλαίου είναι πρώτον: ανύπαρκτοι κανόνες στη διαχείριση προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Δεύτερον: Χώρισαν τον πληθυσμό σε δύο κατηγορίες α) σε αυτούς που έχουν το δικαίωμα να μείνουν σπίτι β) σε εκείνους που πρέπει να εργασθούν (Γ.Γ. Κ.Ε. του Κ.Κ. Τουρκίας).

Κανονισμός του Κεφαλαίου από Σόιμπλε: Δεν είναι το παν η προστασία της ζωής!!!

Μια εξέλιξη της πανδημίας που έγινε «σημαία» για τους βιομηχάνους που «διψούν» για νέα υπερκέρδη.

Γι’ αυτό δρόμος για αγώνα – διεκδικήσεις, καλούνται να βαδίσουν χιλιάδες εργάτες, άνεργες εργάτριες, βιοπαλαιστές, επαγγελματίες και αγρότες σε μια μεγάλη κοινωνική Συμμαχία δυναμώνοντας την φωνή μας για να μην πληρώσουμε ξανά την «επόμενη μέρα». Να ξέρουμε Καπιταλισμός και λαϊκές ανάγκες δεν συναντιούνται πουθενά. Έχουμε πόλεμο, αλλά έχουμε και όπλα! Ποια είναι; Είναι η ΜΑΧΗ των ιδεών που είναι μάχη δράσης (Φ. Τσώλου, μέλος Κ.Κ.Ε.).