ΜΗΝΥΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

 

 

  • Παιδιά από την Ακαδημία της ομάδας έψαλαν τα κάλαντα στην Ονειρούπολη και έγινε ψηφιακή καταγραφή με το βίντεο να είναι αναρτημένο στο youtube
  • Με αποστολή της λέξης ΚΑΟΔ στον αριθμό 19810 και με συγκεκριμένη χρέωση στηρίζεται οικονομικά το έργο και οι δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Κλιμάκιο του ΚΑΟΔ, αποτελούμενο από τον Έφορο κ. Γιάννη Μιγδάνη, τον Ταμία κ. Παύλο Ορφανίδη και τον Υπεύθυνο Ακαδημίας κ. Κυριάκο Γρηγορίου, επισκέφτηκε, την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο της παρουσίασης της δράσης του ΚΑΟΔ για την ενίσχυση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Πρόκειται για δράση της ομάδας, με τη συμμετοχή των παιδιών των Ακαδημιών, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξης περισσότερων διαύλων επικοινωνίας και στην αποστολή του μηνύματος εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας στην τοπική κοινωνία της Δράμας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τη συγκεκριμένη δράση μίλησαν ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών του ΚΑΟΔ κ. Κυριάκος Γρηγορίου, η ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Ματίνα Γαβριήλογλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Γρηγορίου αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Παπαδόπουλο «για την υποστήριξη στην πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει για να βοηθήσουμε τον Οργανισμό “Το Χαμόγελου του Παιδιού”». Όπως είπε, «οι Ακαδημίες του ΚΑΟΔ για πρώτη φορά αποφάσισαν να ενεργήσουν με ένα διαφορετικό τρόπο, να εκμεταλλευτούν τη σύγχρονη τεχνολογία. Αντί να βγούμε στους δρόμους να πούμε τα κάλαντα, αποφασίσαμε να κάνουμε κάποια γυρίσματα μέσα στους χώρους της Ονειρούπολης». Ο κ. Γρηγορίου επεσήμανε πως «ήταν μια καλή ευκαιρία να δώσουμε το μήνυμα της κοινωνικής ευαισθησίας και του εθελοντισμού, ώστε να περάσει αυτό το μήνυμα πανελλήνια και όχι μόνο τοπικά, για να ενισχύσουμε “Το Χαμόγελο του Παιδιού”».

dig

Συγκεκριμένα η δράση του ΚΑΟΔ για τη στήριξη του Χαμόγελου του Παιδιού περιελάμβανε τα εξής:

α) Οι Ακαδημίες του Κ.Α.Ο.Δ. έψαλαν τα κάλαντα στο σπιτάκι του Άη Βασίλη στην Ονειρούπολη και αυτή τους η ενέργεια καταγράφηκε ψηφιακά (με τη συγκατάθεση των γονέων τους), στοχεύοντας στην προώθησή της σε όλα τα Μ.Μ.Ε. και σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.

β) Δημοσιοποιήθηκε ένα σύντομο ενημερωτικό κείμενο, όπου αναφέρεται η αποστολή τηλεφωνικού μηνύματος με τη λέξη ΚΑΟΔ., στον αριθμό 19810 με μία συγκεκριμένη χρέωση, για να στηριχθεί το έργο και οι δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ο κ. Γρηγορίου, στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας για την αρωγή της, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” «που μας εμπιστεύτηκε για ακόμη μια φορά, γιατί η συνεργασία μας είναι εδώ και χρόνια», την ΔΕΚΠΟΤΑ για την παραχώρηση των χώρων της Ονειρούπολης, τον Δημήτρη Γρηγορέλη για την αμέριστη συμπαράσταση και την καταπληκτική παραγωγή, τον σκηνοθέτη Κωστή Μελιάδη για την έμπειρη καθοδήγηση, τον Μάρκο Φαϊτά από τη σχολή Modern Music Academy για τον μουσικό συντονισμό και τον εθελοντή της Ονειρούπολης Σταύρο Κασαπίδη για την υπέροχη ζωγραφική προσώπου.

Φυσικά χωρίς την συμμετοχή των παιδιών θα ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας αποδεικνύοντας τη διάθεσή τους για να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Η κ. Γαβριήλογλου, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και τον ΚΑΟΔ «για την προσπάθεια που κάνουν, έτσι ώστε να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”». Όπως είπε, «ο Οργανισμός μας εδώ και αρκετά χρόνια συνεργάζεται με τον ΚΑΟΔ. Φέτος τα παιδιά της Ακαδημίας είχαν μια ξεχωριστή ιδέα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στόχος τους είναι τα κάλαντά τους να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες και επιθυμούν να ενεργοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, να συνδράμουν στις δράσεις του Οργανισμού».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδόπουλος, στις δηλώσεις του, ευχαρίστησε για αυτή την προσπάθεια τον ΚΑΟΔ, «μια ιστορική ομάδα του τόπου μας». Όπως επεσήμανε, σε αυτή την προσπάθεια «εξ αρχής ήμασταν μαζί τους, έτσι ώστε να την βοηθήσουμε και να την ενδυναμώσουμε». Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «η ευαισθητοποίηση που δείχνει και η πρωτοβουλία που παίρνει ο ΚΑΟΔ στηρίζοντας τον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού” είναι σημαντική» και πρόσθεσε πως «θα ήταν καλό να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες προσπάθειες από την κοινωνία μας, από φορείς και συλλόγους». Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, δίνοντας συγχαρητήρια στον ΚΑΟΔ για την πρωτοβουλία του, καθώς και στο Χαμόγελο του Παιδιού «για το μεγάλο έργο που προσφέρει».

Το βίντεο με τα κάλαντα παιδιών της Ακαδημίας του ΚΑΟΔ είναι αναρτημένο στο youtube στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/4JZ6cBkxDIk

Στο συνοδευτικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

«Αυτά τα Χριστούγεννα ο Κ.Α.Ο. Δράμας στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στέλνουμε μήνυμα στο 19810 τη λέξη ΚΑΟΔ έως 15-01-2020 και χαρίζουμε χαμόγελα στα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Το 19810 είναι το 5ψηφιο οικονομικής ενίσχυσης του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” που λειτουργεί όλο το χρόνο και τα έσοδα αποδίδονται απευθείας για τις ανάγκες του.

Η χρέωση είναι 2,48 € με ΦΠΑ, πλέον τέλους συνδρομητών κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει λογαριασμού. Οι χρεώσεις είναι επιπλέον του μηνιαίου παγίου ή πακέτων χρόνου ομιλίας».