Στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες 24/7, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων εξαιτίας της πανδημίας και κάτω από αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τους πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές, εκπροσώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, καθώς και προσκεκλημένους από τον χώρο της υγείας.

Στον λόγο της η ΠτΔ έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία για πλήρη συμπαράσταση της Ελλάδας στην Κύπρο ενώ παράλληλα τόνισε πως το τέλος της πανδημίας δεν είναι πια ζήτημα καλής τύχης ή μεταφυσικής είναι δική μας επιλογή και ευθύνη.

Μήνυμα Κ. Μπλούχου για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Σε μήνυμά του για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος ανέφερε τα εξής:

«Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση είναι μεγάλη ευκαιρία αποτίμησης της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και εθνικού αναστοχασμού.

2 αιώνες αγώνα για ελεύθερη πολιτική ζωή δεν φτιάχνουν ασφαλώς ένα παραδείσιο πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο κοινού εθνικού βίου. Όμως είναι ξεκάθαρο το ότι η καλύτερη περίοδος της σύγχρονης Ελλάδας, είναι η περίοδος της Μεταπολίτευσης, από την πτώση της δικτατορίας το 1974 μέχρι σήμερα.

Συχνά συμπολίτες που λησμονούν να κοιτάξουν το «όλον» της σύγχρονης Ελλάδας, θεωρούν τα τελευταία 47 χρόνια ως περίοδο απαξιωμένη, λόγω της παρελθούσης κρίσεως. Ασφαλώς ουδέν ψευδέστερον. Διότι σε τούτη την περίοδο άνθησαν όλα τα λουλούδια του κήπου.

Μεταπολίτευση grossomodo σημαίνει θεσμικότητα, ευημερία, ανάπτυξη και εξευρωπαϊσμός. Μετά την πολιτική και οικονομική περιπέτεια της τελευταίας δεκαετίας, καθώς και την πανδημική κρίση των τελευταίων 18 μηνών, καλούμαστε να μεταμορφώσουμε ποιοτικά την Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης με εργαλεία κατά κεφαλήν καλλιέργειας.

Καλούμαστε επίσης να διασφαλίσουμε το ύψιστο αγαθό, την υγεία των συμπολιτών μας! Η επιστήμη συντάσσεται σε αυτόν τον αγώνα προσφέροντας το πιο χρήσιμο όπλο της το οποίο δέν είναι άλλο από τον εμβολιασμό! Μια ύψιστη πράξη ατομικής ευθύνης και απόδειξη της δημοκρατικής μας συνείδησης.

Για να νικιέται πάντα το σκοτάδι από το φως. Για να υψώνεται πάντα η ελπίδα, η ευγένεια κι η αισιοδοξία, υψηλότερα από την αναίδεια, την μεμψιμοιρία και την οπισθοδρόμηση».