Μια άκρως επιτυχημένη συνεδρίαση είχαμε στην τοπική μας οργάνωση ΔΗΜΤΟ Δράμας την περασμένη Τετάρτη 7 Μαρτίου με προσκεκλημένο ομιλητή τον κύριο Κωσταντίνο Ευμοιρίδη. Ο πρώην Νομάρχης και Βουλευτής Δράμας δικαίωσε το προσωνύμιο «Νέστορας της πολιτικής» που του αποδώσαμε στην πρόσκληση για αυτή την εκδήλωση, εκφράζοντας απόψεις και προτάσεις για πάμπολλα τρέχοντα και φλέγοντα ζητήματα πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, 32 τον αριθμό, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν όχι μόνο πρωτότυπες αλλά και άκρως ρηξικέλευθες έως μεταμοντέρνες. Όπως εκείνη, η υπ’ αριθμόν 21, για την οικονομία και την ανάγκη να εφαρμοστεί επίπεδος φορολογικός συντελεστής (flat rate tax) για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, πρόταση που συνήθως γίνεται μόνο από πολύ φιλελεύθερους οικονομολόγους. Πολλές από αυτές τις παρατηρήσεις και προτάσεις, 32 τον αριθμό όπως είπαμε, του κυρίου Ευμοιρίδη διακλαδώνονταν σε επιμέρους υποπροτάσεις. Είναι αδύνατον να τις αναφέρουμε όλες εδώ σε ένα αναγκαστικά σύντομο δελτίο τύπου, όπως κάναμε στα πρακτικά της συνεδρίασης που θα αποσταλούν στα κεντρικά του κόμματος. Εδώ θα αρκεστούμε απλά σε μια περίληψη των λεχθέντων και των προτάσεων.

Αρχίζοντας από το θέμα των Σκοπίων ο κύριος Ευμοιρίδης ανέφερε ότι αφήνουμε τους βόρειους γείτονες να μας περιπαίζουν και να μας ξεγελούν με διάφορες παραπειστικές κινήσεις, μη θέλοντας εκείνοι να αλλάξουν ουσιωδώς την πολιτική τους.

Για το θέμα της Τουρκίας είπε ο ομιλητής μας ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να παίξει το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος και του ανταλλάγματος προς τους Τούρκους για το θέμα του κουρδικού. Κατά τον ίδιο τρόπο ανέφερε ο κύριος Ευμοιρίδης ότι έχει καταντήσει η χώρα μας επικράτεια μειωμένης κυριαρχίας, αφού ούτε να καταρρίψουμε τα αεροπλάνα των Τούρκων μπορούμε που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας, αλλά ούτε καν να πλησιάσουμε τα Ίμια για να αποδώσουμε τιμές, ούτε να κάνουμε έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Για το θέμα των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν αλλά και για το θέμα της δέσμευσης του εναέριου και θαλάσσιου χώρου γύρω από το Καστελόριζο οι κατά τα άλλα λαλίστατοι Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΥΠΕΞ δε λένε κουβέντα. Φτάσαμε οι ξένοι να υπερασπίζονται το δικαίωμά μας στην αξιοποίηση και άντληση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Γι’ αυτό και «φασίστες και εθνοπροδότες» δεν αποκάλεσε τους σημερινούς κυβερνώντες κανείς άλλος από τον αριστερό Μίκη Θεοδωράκη. Όλα αυτά τα παρατήρησε ο κύριος Ευμοιρίδης.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο προσφυγικό ζήτημα, αναφέροντας την ενδιαφέρουσα άποψη ότι οι καταλήγοντες στην χώρα μας παράτυποι μετανάστες δεν είναι «πρόσφυγες», αφού δεν προέρχονται από χώρα γειτονική σε εμάς. Μια άλλη διαχείρισή τους είναι αναγκαία, αλλιώς αν αφεθεί το ζήτημα ως έχει θα φτάσουμε, σύμφωνα με μία έρευνα, το 2200 οι Τούρκοι και οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι να αναλάβουν τη διακυβέρνηση σε χώρες όπως η Γερμανία και πιθανόν και η δική μας. Μέχρι πότε θα καταπίνουμε από τους «φίλους συμμάχους και γείτονες» τις απανωτές παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, τους εμβολισμούς σκαφών και τις υποδείξεις από τον κ. Ερντογάν τού ποιος θα διοριστεί μουφτής στη Θράκη, διερωτήθηκε ο καλεσμένος μας ομιλητής.

Ο κύριος Ευμοιρίδης ανέφερε ότι με τον Σαμαρά θα ήμασταν ήδη τέσσερα χρόνια έξω από τα μνημόνια, αντίθετα με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που δεν υλοποίησε καμία απολύτως από τις δεσμεύσεις του, σερνόμαστε και θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο, ανεξάρτητα αν θα ονομαστεί επιτήρηση ή επιτροπεία. Δήθεν οικονομικά επιτεύγματα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως η ελάχιστη δήθεν μείωση της ανεργίας, δεν οφείλονται πουθενά αλλού, παρά κυρίως στη μετανάστευση και φυγή στο εξωτερικό της νεολαίας μας και σε άλλα τεχνάσματα για την τεχνητή απομείωση της εγγεγραμμένης ανεργίας. Ενώ ο κύριος Τσίπρας μιλούσε για αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρους φόρων έφερε και εφάρμοσε τα ακριβώς αντίστροφα. Φοροεπιδρομή παντού που γονατίζει ειδικά τη μεσαία τάξη, με αποτέλεσμα μείωση της παραγωγής και πολλαπλασιασμό των εισαγωγών.

Για τα υποτιθέμενα σκάνδαλα και τους προστατευόμενους μάρτυρες είπε ο κύριος Ευμοιρίδης ότι τέτοιοι νοούνται μόνο σε δικές μαφιόζων και όχι πολιτικών προσώπων, που δεν απειλούν κανένα μάρτυρα ώστε αυτός να χρειάζεται προστασία. Αντίθετα οι κυβερνώντες τεχνηέντως καλύπτουν τα δικά τους σκάνδαλα, όπως αυτό με τα 300.000 βλήματα που θα πουλούσαν στη Συρία, από τα οποία τα 100.000 μόνο ήτανε ενεργά. Τα 200.000, τα ληγμένα, θα πηγαίνανε «υπέρ πίστεως».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κύριος Ευμοιρίδης σε θέματα Δημοκρατίας η οποία έχει καταρρακωθεί σήμερα. Για παράδειγμα ο «Ρουβίκωνας» αλωνίζει, τα Εξάρχεια παραμένουν άβατο, κρατούμενοι υπαγορεύουν σε υπουργούς τί να νομοθετούν, τρομοκράτες αλλάζουν φυλακή καθ’ υπόδειξή τους και βαρέως τρομοκράτες τους βγάζουμε έξω με άδεια! Η σύντροφος του Πρωθυπουργού δηλώνει το φρικιαστικό «πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία» και ταυτόχρονα από απλή δασκάλα διορίζεται καθηγήτρια πανεπιστημίου. Την ίδια στιγμή αγράμματοι άνθρωποι διορίζονται στρατηγικοί σύμβουλοι και υποδιευθυντές νοσοκομείων με παχυλούς μισθούς, την ώρα που οι συντάξεις πολλών ανθρώπων έχουν μειωθεί κατά 91%. Για παράδειγμα η σύνταξη του ίδιου του κυρίου Ευμοιρίδη, όπως μας έδειξε με αντίστοιχα έγγραφα πληρωμών, έπεσε από τις 6.666 € το μήνα, συν τα δώρα που σήμερα δε δίνονται, στα 561,21 €, μείωση ακριβώς 91%. Παράλληλα παράγοντες της κυβέρνησης έχουν το θράσος να λένε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα υπό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μειώθηκαν.

Και πολλά άλλα ακόμα ανέφερε ο κύριος Ευμοιρίδης, όπως για τους λιγνίτες της Δράμας, για τους οποίους είναι σφόδρα αντίθετος με την αξιοποίησή τους, για την Εγνατία οδό, όπου είπε ότι κανείς δεν γνωρίζει το πρόβλημα από όσους μιλάνε. Λόγοι χώρου όμως που προαναφέραμε δε μας επιτρέπουν να επεκταθούμε αναλυτικότερα σε αυτά και σε άλλα πολλά για τα οποία μίλησε ο καλεσμένος μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Κωνσταντίνο Ευμοιρίδη για την πολύτιμη συμμετοχή του στις εργασίες της Οργάνωσής μας και τον περιμένουμε σύντομα ξανά κοντά μας να μας ενισχύσει με τις γνώσεις και τις ιδέες του.

 

Ο Πρόεδρος

Γεωργιάδης Ελευθέριος

Για το Γραφείο Τύπου

Γκαρέλας Κωνσταντίνος