• «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει νικηφόρο προοπτική στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου»
  • «Όχι σε συγκολλήσεις από τα πάνω»

 

«Η Ν.Δ. είναι σε προϊούσα φθορά. Με βάση τα αριθμητικά στοιχεία είναι ο μεγάλος χαμένος των ευρωεκλογών», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Δράμας Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. «Η δεύτερη θέση που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα υποστήκαμε τον τελευταίο χρόνο, αποτελεί χαραμάδα αισιοδοξίας, επιβεβαιώνει την πολιτική μας και μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε το μέλλον. Είναι ένα κατώφλι για το επόμενο βήμα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διάφορες προτάσεις συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι αυτό δεν γίνεται με συγκολλήσεις από τα πάνω, με Προεδρικά Διατάγματα… Όμως κάτι πρέπει να γίνει. Δεν έχουμε αναπτύξει μια επαρκή δυναμική για να αντιστρέψουμε το κλίμα αλλά πρέπει να πάρουμε τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να δώσουμε νικηφόρα προοπτική στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Ένα από τα τμήματα αυτής της δυναμικής είναι η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων όπως την ανέπτυξε στην Κ.Ο. ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας τέλος όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή, επανέλαβε ότι το Παλαιστινιακό είναι πρόβλημα κατοχής Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, που αποτελεί και το κρίσιμο μέγεθος του ζητήματος στην περιοχή και τη γενεσιουργό αιτία όλων των προβλημάτων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να υπάρξει λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟHΕ με τη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών. «Η επίσκεψη του Στ. Κασσελάκη στη Παλαιστίνη είχε την έννοια της συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.