Με εντολή του ιδιοκτήτη του Πόρτο Καρράς, και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, Έλληνες που θα έρθουν από την εμπόλεμη ζώνη θα φιλοξενηθούν σε ένα από τα κτήρια των εγκαταστάσεων.

Εντολή έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης στους άμεσους συνεργάτες του, έτσι ώστε να προετοιμάσουν ένα από τα δυο κτήρια των εγκαταστάσεων στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Σιθωνία του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, για να μπορεί να φιλοξενήσει Έλληνες οι οποίοι επιστρέφουν από την Ουκρανία λόγω του πολέμου. Ο κ. Σαββίδης και οι συνεργάτες του, σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση, έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Από την πρώτη ημέρα της κρίσης στην Ουκρανία, ο Ιβάν Σαββίδης παρακολουθεί τις εξελίξεις και έδωσε άμεσα την εντολή έτσι ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν στο Πόρτο Καρράς οι Έλληνες που εγκαταλείπουν τις εστίες τους λόγω του πολέμου.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει 407 δωμάτια, με τον κ. Σαββίδη να είναι δίπλα στους πρόσφυγες του πολέμου, κάνοντάς το σαφές σε όλους και με την απόφαση που πήρε.

Την ίδια στιγμή, το κομβόι των Ελλήνων που έχει εγκαταλείψει τη Μαριούπολη, με το σχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών, έχει πάρει τον δρόμο της επιστροφής. Υπενθυμίζεται πως έχει δοθεί οδηγία από τους ρωσόφωνους να εγκαταλείψουν την περιοχή μέχρι την Τετάρτη.

Πηγή: newsbomb.gr