ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΕΤΟΥΣ -ΙΣΧΥΕΙ Ο ΚΑΠ 2017- ΚΑΙ Η ΔΟΞΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο 12ος ΠΑΙΧΤΗΣ

 

  • Αγγ. Διγκόζης: Είναι ευτυχία αυτό που ζω, προπονητής στη Δόξα με μπροστάρη τον Γιάννη Μπύρο!
  • Η ΕΠΟ αποφασίζει για ορισμό μπαράζ (με Καραϊσκάκη) ή απευθείας άνοδο
  • Σύσκεψη Γ. Μπύρου με συνεργάτες για άμεση μεταγραφική ενίσχυση

 

Ο κύβος ερρίφθη! Την Τρίτη 5-9-2017 λέει το Ιουλιανό Ημερολόγιο σε συνεδρίαση του Ανωτάτου Οργάνου, όπως είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο στην ΕΠΟ, εξετάστηκε η προσφυγή της Δόξας κατά της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ που ανακάλεσε το ορισθέν μπαράζ της 29ης Αυγούστου με την ομάδα «Καραϊσκάκης» και ήρθε η ολική ανατροπή με την τελεσίδικη απόφαση ότι ισχύει ο νέος ΚΑΠ (από 24-7-2017), κάτι που ήταν στο σκεπτικό της προσφυγής της Δόξας.

Απομένει η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ υπό τον κ. Γραμμένο να προβεί στην εφαρμογή της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου ή με ορισμό αγώνα μπαράζ με την Καραϊσκάκης ή απευθείας αν εφαρμοστούν τα διεθνή δεδομένα όπου ισχύουν τα επιμέρους στατιστικά περί ισοβαθμίας, με τη Δόξα να υπερισχύει στα συγκριτικά στοιχεία. Με δεδομένο ότι το Ελληνικό Ποδόσφαιρο είναι υπό «επιτροπεία» από ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ η απευθείας άνοδος φαντάζει επικρατέστερη.

 

Ο αγών του Γιάννη Μπύρου

 

Σίγουρα η άνοδος της Δόξας έχει πολλές παραμέτρους και «ερμηνείες», όμως η στήλη θα σταθεί στην προσπάθεια του Δραμινού Γιάννη Μπύρου, ο οποίος όταν όλα είχαν αποδεχτεί το «μοιραίο» αυτός πάλεψε, άκουσε, πληγώθηκε, αλλά δεν παραιτήθηκε και στο τέλος ήρθε η δικαίωση.

Πλέον αλλάζουν τα δεδομένα για τη Δόξα, αποχαιρετά μια κατηγορία περιφερειακή και μπαίνει στην δεύτερη τη τάξη επαγγελματική πανελλαδική κατηγορία. Τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη εντός και εκτός γηπέδων, τώρα τους χρειάζεται η ομάδα ΟΛΟΥΣ.

 

Έρχονται ποιοτικές μεταγραφές

 

Οι ευχάριστες δικαστικές εξελίξεις φέρνουν το τεχνικό επιτελείο σε πλήρη συνεργασία με τον Μεγαλοχορηγό κ. Μπύρο για άμεση μεταγραφική ενίσχυση, αφού τα δεδομένα της Β’ Εθνικής το απαιτούν και αβεβαιότητα που υπήρχε ήταν «χειρόφρενο» για έναν χρονικά εναρμονισμένο αγωνιστικό προγραμματισμό.