Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του και την αγωνιώδη προσπάθεια να ξεπεραστούν οι συνεχείς κρίσεις. Έτσι αποφασίστηκε το κλείσιμο των καταστημάτων από 11.00 έως 12.00 (Τετάρτη 9-11-2022) και καλούμε τους συναδέλφους εμπόρους να παρευρεθούν μαζί με τους εργαζόμενους, στην μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11.00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 1. Την συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων.
 2. Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 3. Καμία διακοπή ρεύματος στα καταστήματα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση χρεών.
 4. Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
 5. Την καθιέρωση μιας λειτουργικής πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές, τόσο προς την εφορία όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με διαγραφή των τόκων και των προστίμων, του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.
 6. Την αναστολή όλων των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης της εφορίας, του e-ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση.
 7. Την καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
 8. Την θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων και χαμηλότοκων δανείων, ειδικά προσανατολισμένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 9. Την ουσιαστική συμμετοχή των ΜΜΕ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
 10. Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές από την 01-01-2023.
 11. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις,

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΑΜΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ