ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ ΟΜΟΦΩΝΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Δήμου Δοξάτου η απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να προχωρήσει σε κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Καλαμπάκι. Μάλιστα, για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου, όπου και αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση σχετικού ψηφίσματος.
Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά από τη Διοίκηση της Τράπεζα της να επανεξετάσει την απόφασή της, επισημαίνοντας ότι το κατάστημα στο Καλαμπάκι εξυπηρετεί τους κατοίκους και των 5 κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Καλαμπακίου, αλλά και κατοίκους από τη Νικήσιανη και τη Γεωργιανή του Δήμου Παγγαίου, καθώς και από την Μαυρολεύκη και το Φωτολίβος της Προσοτσάνης.
Δεν αποκλείεται η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, το αμέσως επόμενο διάστημα, να εκφραστεί και μέσα από συλλαλητήριο, μετά από σχετική πρόταση του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλαμπακίου και του Τοπικού Συμβουλίου.
Το ψήφισμα που εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου είναι το εξής:
«Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου είναι κάθετα αντίθετοι με την απόφαση της Διοίκησης Τράπεζας Πειραιώς για το κλείσιμο του καταστήματός της στο Καλαμπάκι.
Στο βωμό της ολικής καταστροφής της περιφέρειας που ζούμε τα τελευταία χρόνια, δεν είναι δυνατόν να κλείνει ένα κατάστημα τράπεζας. Το μοναδικό μάλιστα στην έδρα του δεύτερου μεγαλύτερου πληθυσμιακά Δήμου του Νομού μας.
Η Τράπεζα στο Καλαμπάκι εξυπηρετεί πλήθος ατόμων. Όλο τον πληθυσμό των πέντε χωριών της Δημοτικής Ενότητας Καλαμπακίου αλλά ακόμη και κόσμο από μεγάλα χωριά εκτός Δήμου, όπως Νικήσιανη και Γεωργιανή του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, Μαυρολεύκη και Φωτολίβος του Δήμου Προσοτσάνης.
Καλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να επανεξετάσει την απόφασή της.
Καλούμε τον Σύλλογο των επαγγελματιών του Δήμου, καθώς επίσης και κάθε φορέα αλλά και το σύνολο των Δημοτών του Καλαμπακίου, να αντιδράσουν με κάθε τρόπο σε αυτήν την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς προς το συμφέρον όλων μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, διότι διαφορετικά θα προστεθεί ακόμα ένα λιθαράκι στην υποβάθμιση του Καλαμπακίου».