«ΠΟΛΗ+ΖΩΗ»

 

  •  «Υπαρκτός ο κίνδυνος να πληρώσουν οι Δραμινοί την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής»

 

Σε ανακοίνωση της παράταξης «πόλη+ζωή» για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 αναφέρονται τα εξής:

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 12 Μαΐου 2017 αποκαλύφθηκε περίτρανα η αδυναμία της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου να διαχειριστεί τα σοβαρά θέματα του Δήμου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης, αφού η Δημοτική Αρχή συστηματικά προσπαθούσε εδώ και 9 μήνες να κρύψει το πρόβλημα που προέκυψε στο έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

Αφού απέκρυψαν τα προβλήματα και παραπλάνησαν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Δραμινούς προσποιούμενοι ότι όλα πάνε καλά, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την τραγική κατάληξη, την απένταξη του έργου της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ από το ΕΣΠΑ.

Ο κίνδυνος να πληρώσουν οι Δραμινοί πολύ ακριβά την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής επιβεβαιώθηκε με την στάση και τη συμπεριφορά του κ. Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε μια συνεδρίαση 4,5 ωρών έκρινε ότι μόλις 5 λεπτά έπρεπε να πάρει τον λόγο, αφήνοντας άλλους, με ανούσιες και χωρίς ενδιαφέρον αναφορές που φυσικά δεν είχαν καμιά σχέση με τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, “να βγάλουν το φίδι από την τρύπα”.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου “δεν μπόρεσε” να εξασφαλίσει την παρουσία μιας εκ των δύο πλέον νομικών συμβούλων του Δήμου, αφήνοντας αναπάντητα, εκτός από τα πολιτικά, και τα νομικά θέματα. Μας προτρέπουν, μάλλον, να αναζητήσουμε αλλού τις απαντήσεις.

Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν.

Γιατί ο κ. Μαμσάκος ξανα-άνοιξε τον ΧΑΔΑ, που είχε κλείσει τον Οκτώβριο του 2014 (ΦΕΚ 2855 τ.β΄/23-10-2014), και συνέχισε επί ένα και πλέον χρόνο να αποθέτει απορρίμματα και να γίνονται πρόσθετες επιχωματώσεις δημιουργώντας την ανάγκη πρόσθετης δαπάνης ύψους 171.000 €, εκ των οποίων οι 60.000 € από τα χρήματα των Δραμινών;

Γιατί την ανικανότητα να την πληρώνουν οι Δραμινοί;

Γιατί ο κ. Μαμσάκος και οι στενοί συνεργάτες του διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την ολοκλήρωση του έργου ακόμη και όταν είχε απενταχθεί;

Όσο δεν απαντούν στο ερώτημα τόσο εδραιώνεται η πεποίθηση ότι “έχουν λερωμένη την φωλιά τους”.

Η πιθανότητα να ζητηθούν πίσω από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα χρήματα της χρηματοδότησης (1.570.612,55 €)  επιβεβαιώθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε ότι η τραγική κατάληξη θα έχει ως συνέπεια την εκτέλεση πρόσθετων έργων τουλάχιστον 600.000 €, που όσο περνά ο καιρός ο λογαριασμός τους θα ανεβαίνει από τις φθορές που θα υφίσταται το ανολοκλήρωτο έργο.

Η επιβολή προστίμων στον Δήμο είναι πλέον πολύ πιθανή, αφού ο ΧΑΔΑ θεωρείται μη αποκατασταθείς.

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στη Δράμα του 2017.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα, ένα έργο σταθμός στην διαχείριση των απορριμμάτων, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από την παράταξή μας «πόλη + ζωή» το 2012, απεντάχθηκε με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου.

Εμείς ζητάμε από τους Βουλευτές της Δράμας να υποβάλουν ερωτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς για να πληροφορηθούν οι Δραμινοί όλη την αλήθεια για το παρόν και το μέλλον αυτού του σημαντικού έργου και θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας με έναν και μοναδικό στόχο.

Την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να μην την πληρώσουν οι Δραμινοί»