ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ

 

Σε απολογισμό για τον ένα χρόνο στη θέση του Προέδρου του περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχώρησε ο κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε:

«Η ώρα του πρώτου απολογισμού:

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος μου εμπιστεύθηκε τη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι συνάδελφοι της παράταξής μου, με εξέλεξαν στη θέση αυτή.

Από την πρώτη στιγμή θεώρησα πως η εκλογή μου αποτελεί τιμή για τη Δράμα και με χαρά διαπίστωσα πως την ίδια αντίληψη έχει και η πλειοψηφία των Δραμινών.

Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου χρόνου, συνειδητοποίησα πως ο ρόλος μου είναι διττός. Αφενός καλούμαι να διαχειριστώ τις συνεδριάσεις του πιο δύσκολου, από άποψη πόλωσης, Περιφερειακού Συμβουλίου της χώρας και αφετέρου να αξιοποιήσω τις όποιες δυνατότητες της θέσης, για να συνδράμω στην επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων της Περιφέρειας και πρωτίστως της Δράμας.

Ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και θα αποτιμηθεί στο τέλος της τετραετίας. Σίγουρα έχω καταφέρει, ως τώρα, κάποια πράγματα, τα περισσότερα εκ των οποίων, συνειδητά επέλεξα, να μη δουν το φως της δημοσιότητας και τα οποία με γέμισαν χαρά και περηφάνια. Αναμφίβολα όμως έχω ακόμη, το αίσθημα του ανικανοποίητου, καθώς καθημερινά λέω στον εαυτό μου ότι πάντα θα μπορείς να κάνεις κάτι ακόμα, πάντα θα μπορείς να προσφέρεις κι άλλο, πάντα θα θέλεις να λύσεις ακόμη ένα πρόβλημα, που έως τώρα δεν έχεις καταφέρει. Αλίμονο, άλλωστε αν νιώθαμε, ως πολιτικοί, απολύτως ικανοποιημένοι από τα έως σήμερα πεπραγμένα μας και επαναπαυόμασταν.

Οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι μεγάλες και συνεχείς.

Με δουλειά, σχέδιο και επιμονή συνεχίζουμε την προσπάθεια».