Στα εγκαίνια της 36ης Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, καθώς και στην Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού Hotelia 2021 στη Θεσσαλονίκη παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας την Π.Ε. Δράμας.

Η Philoxenia αποτελεί διαχρονικά την ετήσια συνάντηση του τουριστικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών της Ελλάδας και πολλών άλλων χωρών από όλο τον κόσμο, έχει διεθνή ακτινοβολία και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Η έκθεση διεξάγεται στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ και συμμετέχουν σε αυτήν επιχειρήσεις και από την Π.Ε. Δράμας με την αρωγή και οικονομική συμπαράσταση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Παπαδόπουλος εμφανώς ικανοποιημένος δήλωσε πως οι προσπάθειες για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Δράμας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και δεσμεύτηκε πως το μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερο για τις Δραμινές επιχειρήσεις. Τέλος δήλωσε πως η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και η Π.Ε. Δράμας θα είναι πάντα δίπλα στην επιχειρηματικότητα και στις επιχειρήσεις που έχουν εξωστρέφεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συμμετέχει στην έκθεση με δικό της περίπτερο, που ως κεντρικό άξονα έχει το 12μηνο τουρισμό προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου μας και την πλούσια πολιτιστική παράδοση, καθώς και τις επιλογές που έχει ο επισκέπτης που αναζητά νέους παρθένους προορισμούς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στον τουρισμό πόλης και τα αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής, ενώ περίοπτη θέση στο περίπτερο της Α.Μ.Θ. έχει ο χάρτης που τονίζει την σημαντική γεωγραφική της Περιφέρειας θέση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις Παρευξείνιες χώρες, με στόχο την περαιτέρω προσέλκυση ταξιδιωτών λόγω και της άμεσης γειτνίασης με μεγάλες τουριστικές αγορές.