ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

«Δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας που να υποστηρίζει ότι αυτό το Νομοσχέδιο μπορεί να το στηρίξει στην πράξη και ότι καλύπτει τις ανάγκες του. Αναρωτιέμαι κυρία Υπουργέ έχετε καταλάβει ότι φέρνετε ως λύση είναι σχέδιο νόμου κόλαφο που δεν μπορεί να υλοποιηθεί; Έχετε 153 Βουλευτές, μια γκρο μπετόν κοινοβουλευτική ομάδα που θα το ψηφίσει. Πώς θα το υλοποιήσετε όμως την επόμενη ημέρα όταν κανείς δεν πρόκειται να το υπερασπιστεί; Είναι ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί προβλήματα αντί να τα λύνει!».

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στη σύντομη τοποθέτησή της η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής του Νομού Δράμας και υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όπου συζητείται, με τη συμμετοχή φορέων, το σχεδίου νόμου για τη συλλογική διαχείριση των Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Και πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαβούλευση. Στη χθεσινή διαδικασία και κάτω από την πίεση όλης της αντιπολίτευσης η Υπουργός και οι συνάδελφοι των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μας κατακεραύνωναν για την άρνησή μας να αποδεχτούμε τη διαδικασία του επείγοντος! Το φοβερό επιχείρημα ήταν ότι έχει υπάρξει εξαντλητικός διάλογος με όλους τους φορείς επί έναν χρόνο τώρα! Και σας ρωτώ κ. Συνάδελφοι μετά από τον εξαντλητικό διάλογο ακούμε σήμερα τους φορείς να αποδομούν αυτό που υποτίθεται ότι έχετε διαβουλευτεί! Τότε για ποιους νομοθετείτε κα Υπουργέ όταν δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας που να συμφωνεί με το πόνημά σας; Σας προτείνω να το αποσύρετε και να το επεξεργαστείτε ξανά».

Αναφερόμενη στην υπόθεση της ΑΕΠΙ η Χαρά Κεφαλίδου τόνισε: «Καθυστερήσατε πολύ! Έπρεπε να είστε πιο προσεκτική στη διαβούλευση. Είναι μεγάλο σκάνδαλο αυτό που εξελίσσεται στην ΑΕΠΙ με τους δημιουργούς να βρίσκονται σε ομηρεία. Οφείλατε να ζητήσετε Διακομματική Συνεννόηση».

Επίσης σχετικά με την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας σημείωσε: «Δεν υπάρχει καμία ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας. Κάνετε για ακόμη μια φορά κοπτοραπτική αλά καρτ για να παραπλανήσετε!».

Κλείνοντας η Χαρά Κεφαλίδου κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση προς την Υπουργό για τη δημιουργία ανεξάρτητου ΟΠΙ «ώστε να μην αδικήσετε κανέναν και να μην υπάρχουν άνωθεν παρεμβάσεις».