ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – ΔΟΞΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (15.00, LIVE ΕΡΤ-3) ΕΧΕΙ ΓΟΗΤΡΟ, ΕΓΩΙΣΜΟ, ΟΠΑΔΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ… ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΕΤΟΥΣ

 

 

  • Το χειμερινό «ρεκτιφιέ» του ρόστερ είναι για τον Στ. Βεργέτη μια «ανακαίνιση»…
  • Το unfair των προηγούμενων χρόνων προς στους φιλάθλους της Δόξας (τοποθέτηση στο λόφο) οδηγεί σε απαίτηση για νίκη
  • Η αποτύπωση – διάγραμμα των δύο περιόδων της Δόξας οδηγεί σε «καλοκαιρινά» Χριστούγεννα και η μηδενική ανοχή (πλέον) από τον Γ. Μπύρο έφερε τις απομακρύνσεις πρωτοκλασάτων
  • Αποκτήθηκε ο πορτιέρο Παναγιώτης Ντούνης

 

Κάθε κατηγορία έχει και μια αναμέτρηση με προϊστορία, κόντρα, γενικά με άρωμα ντέρμπι. Για το DNA των φιλάθλων της Δόξας η αναμέτρηση της Κυριακής πληροί τα παραπάνω στοιχεία. Η 13η αγωνιστική, την Κυριακή 20-1-2019, περιλαμβάνει τη συνάντηση Απόλλων Πόντου – Δόξα Δράμας και φυσικά είναι ένα παιχνίδι με βαθμολογικό πρωτίστως ενδιαφέρον, αλλά και γοήτρου.

Η νίκη επί της Σπάρτης λειτούργησε σαν «παυσίπονο» για ολόκληρο το στρατόπεδο της Δόξας και η παρουσία των νέων αποκτημάτων (Δούμτσιος, Λεμονής) άφησε θετική εντύπωση, χωρίς όμως να σημαίνει ότι οι νεοαποκτηθέντες μπορούν να κάνουν την μεγάλη διαφορά στη χρονική αυτή περίοδο.

το πάθος των φιλάθλων

 

Η μεταλαμπάδευση του ψυχισμού των φιλάθλων για την αναμέτρηση της Κυριακής είναι ο «οδηγός» για τη ψυχική φαρέτρα των παικτών του Στάικου Βεργέτη, έτσι ώστε να καταθέσουν την ψυχική ταυτότητα στο γήπεδο της Καλαμαριάς.

Ο προπονητής της Δόξας αναφέρθηκε στις μεταγραφές του καλοκαιριού και χαρακτήρισε φυσιολογικές τις όποιες ατέλειες (βλέπε Ζοάο) και ζήτησε την θετική αντιμετώπιση – προσέγγιση του εγχειρήματος. Όσον για τις τωρινές ενισχύσεις τις χαρακτήρισε «ανακαίνιση» και όχι κτίσιμο του όποιου οικοδομήματος.

 

Τα «καλοκαιρινά» Χριστούγεννα είναι επαναλαμβανόμενα

 

Στα διαγράμματα που δημοσιεύονται είναι αποτυπωμένη η περσινή περίοδος και οι 11 φετινές αγωνιστικές, με κοινό γνώρισμα ότι η Δόξα ξεκινά για άνοδο και τα Χριστούγεννα είναι ουσιαστικά play out. Έτσι, η μηδενική ανοχή εκ μέρους του Γιάννη Μπύρου έφερε τις απομακρύνσεις πρωτοκλασάτων παικτών και σίγουρα ο ίδιος ο Μεγαλομέτοχος καλείται να δει από μηδενική βάση συνεργασίες, στελέχη και προσφορά παρουσία ενός εκάστου πέραν συναισθηματισμού.

 

Εκδόθηκε η άδεια για στέγαστρο στο γήπεδο

 

Εκδόθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2019 από τις αρμόδιες υπηρεσίες δόμησης του Δήμου Δράμας η άδεια στεγάστρου στο γήπεδο του Γ.Σ. Δόξα. Ήδη έχει παραδοθεί στον Πρόεδρο του Γ.Σ. κ. Βασίλη Γκαβαλιά και αφορά την κατασκευή στεγάστρου στις δυτικές κερκίδες συνολικού εμβαδού 1758 τ.μ..

 

Επόμενη αγωνιστική (13η)

 

Σπάρτη – Κασσιόπη, Απόλλων Πόντου – Δόξα Δράμας, Αιγινιακός – Ηρόδοτος, Κισσαμικός – ΑΕ Καραϊσκάκης, Παναχαϊκή – Πλατανιάς, Εργοτέλης – Αήττητος Σπάτων, Απόλλων Λάρισας – Βόλος, Τρίκαλα – Ηρακλής

 

Βαθμολογία (σε 12 αγ.)

 

  1. Βόλος 31, 2. Απόλλων Λάρισας 23, 3. Κασσιόπη 23, 4. Πλατανιάς 22, 5. Απόλλων Πόντου 17, 6. Εργοτέλης 17, 7. Ηρακλής 16, 8. Δόξα Δράμας 15, 9. Παναχαϊκή 15, 10. ΑΕ Καραϊσκάκης 14, 11. Ηρόδοτος 12, 12. Κισσαμικός 12, 13. Σπάρτη 11, 14. Τρίκαλα 10, 15. Αήττητος Σπάτων 9, 16. Αιγινιακός 9