Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αξιομνημόνευτο χαρακτήρα έχει αποκτήσει το 2021 για τον Δραμινό αθλητισμό και ειδικά για τον Bianco Monte Δράμα 1986, καθώς ο σύλλογος συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο EHF European Cup. Μάλιστα, η Δραμινή ομάδα όχι μόνο έφτασε στη συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά κατάφερε σε αυτή την πρώτη παρουσία εκτός ελληνικών συνόρων να καταγράψει και δύο προκρίσεις, φτάνοντας στους 32 του θεσμού.

Στο πρώτο μισό της χρονιάς, ο Bianco Monte Δράμα 1986 πέτυχε με την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Handball Premier να κατακτήσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, κεφαλαιοποιώντας τη συστηματική δουλειά που γίνεται από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του συλλόγου. Στο δεύτερο μισό, για τρεις μήνες, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο, η ομάδα έζησε το ευρωπαϊκό όνειρο, πετυχαίνοντας να προκριθεί απέναντι στη RK Sloboda από την Τούζλα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και τον Διομήδη Άργους και γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την HC Victor στην Σταυρούπολη της Ρωσίας, στο πιο μακρινό ταξίδι που έχει γίνει μέχρι τώρα από ομάδα της Δράμας.

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αποτέλεσαν γιορτές του αθλητισμού στη Δράμα, με τον κόσμο να παραβρίσκεται μαζικά στο «Δ. Κραχτίδης» και να στηρίζει τις προσπάθειες των παιχτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν επάξια στις προκλήσεις της διπλής συμμετοχής σε εθνικές και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς η ομάδα εξασφάλισε για 4η συνεχόμενη φορά τη συμμετοχή της στα play off του πρωταθλήματος, επιτυγχάνοντας τον αρχικό της στόχο.

Οι τεράστιες επιτυχίες για τον Bianco Monte Δράμα 1986 μέσα στη χρονιά που αποχαιρετούμε του αποδίδουν δίκαια τον τίτλο της ομάδας της χρονιάς σε τοπικό επίπεδο. Και με όσα πέτυχαν το 2021 αθλητές, προπονητικό επιτελείο, διοίκηση και παράγοντες του συλλόγου γέμισαν με τιμή και υπερηφάνεια όλη την πόλη, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας «Εργασία… συν» πως «Χαίρεται η Δράμα που ‘χει τέτοια ομάδα»…