ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ

 

 

Τα ονόματα των επτά νέων Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα, με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, προτείνονται επτά πρόσωπα στην διαρκή επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, για τις θέσεις των νέων διοικητών των επτά Υ.ΠΕ. της χώρας μας. Για την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης προτείνεται ο κ. Δημήτριος Τσαλικάκης, ο οποίος από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα κατέχει τη θέση του Υποδιοικητή.

Αναλυτικά το βιογραφικό του νέου Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. έχει ως εξής:

Ο Δημήτρης Τσαλικάκης γεννήθηκε στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1977, είναι παντρεμένος και πατέρας δυο θυγατέρων. Είναι κάτοχος πτυχίου από το Μαθηματικό τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στα «Πληροφοριακά Επιχειρησιακά Συστήματα» από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και κάτοχος Διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είναι Λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με βασικό αντικείμενο έρευνας την Μοντελοποίηση και την Ανάλυση Βιοϊατρικών Δεδομένων.

Έχει διατελέσει αναπληρωτής Διοικητής και Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑHEPA Θεσσαλονίκης από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Δεκέμβριο του 2014.

Από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και σήμερα είναι Υποδιοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Από το 2008 έως και το 2013 εργάσθηκε ως ΠΔ/407, ασκώντας αυτοδύναμη διδασκαλία σε διάφορα Πανεπιστήμια και Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Β. Ελλάδος.

Περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές και σε βιβλία, οι οποίες έχουν συγκεντρώσει πάνω από 700 ετεροαναφορές.

Έχει διατελέσει μέλος πολλών ερευνητικών προγραμμάτων, τόσο στην συγγραφή όσο και στην υλοποίηση αυτών.