Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου πρέπει να κάνουν το self test οι μαθητές όσων σχολείων παρέμειναν κλειστά λόγω κακοκαιρίας, Δευτέρα η δήλωση του αποτελέσματις στη σχολική κάρτα

Με νέο self test πρέπει να πάνε οι μαθητές στο σχολείο την Δευτέρα 18/10 καθώς ορισμένα σχολεία ήταν κλειστά την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας. Έτσι, οι μαθητές, των οποίων τα σχολεία έκλεισαν λόγω των καιρικών συνθηκών, θα πρέπει να κάνουν το self test 24 ώρες πριν δηλαδή, αύριο Κυριακή 17 Οκτωβρίου και να δηλώσουν το αποτέλεσμα την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στην σχολική κάρτα που τους χορηγήθηκε στο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.για να μπορέσουν τη Δευτέρα να πάνε κανονικά στα σχολεία τους.

Για την έκδοση της σχολικής κάρτας πρέπει να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο για τη δήλωση αυτοδιαγνωστικών τεστ COVID-19 – Self tests, πατώντας ΕΔΩ

Στη συνέχεια κάνετε εισαγωγή με τους κωδικούς taxisnet – Επιλέγετε: Σχολική κάρτα για COVID-19 – Συμπληρώνετε τα πεδία και εκτυπώνετε

Διαφορετικά μπορείτε να εκτυπώσετε την σχολική κάρτα και να την συμπληρώσετε χειρόγραφα.

sxoliki karta

Που είχαν κλείσει τα σχολεία

Κλειστά για προληπτικούς λόγους ασφαλείας παρέμειναν τα σχολεία, καθώς και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί την Παρασκευή, σε πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας του σαρωτικού περάσματος της κακοκαιρίας Μπάλλος.

Εξαιτίας της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων οι σχολικές μονάδες έμειναν κλειστές στην περιφέρεια Αττικής, την Εύβοια και την Χαλκιδική.

Δεν λειτούργησαν επίσης όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Επίσης, κλειστά για δεύτερη ημέραήταν στο Μεσολόγγι όλα τα σχολεία, οι παιδικοί και τα ΚΔΑΠ του δήμου.

Κλειστά όλα τα σχολεία και σε δήμους των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας.

Κλειστά και όλα τα σχολεία σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Ειδικότερα, κλειστά παρέμειναν τα σχολεία και στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.

Επίσης, κλειστες ήταν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, οι αποφάσεις για τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων ελήφθησαν για προληπτικούς λόγους, με σκοπό την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τις μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, ‘Αργους-Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στην Λακωνία δεν λειτούργησαν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, όπως και στη Ζάκυνθο καθώς και στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς.

Κλειστοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί

Με εγκύκλιο την οποία υπογράφει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κλειστοί παρέμειναν την Παρασκευή όλοι οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και όλα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), στις Περιφέρειες:

Αττικής
Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής)
Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
Ιονίων Νήσων (Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας)

Η δήλωση γίνεται στο self testing.gov.gr. Η νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Πώς γίνεται η δήλωση του αποτελέσματος στο self-testing.gov.gr

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Στην πλατφόρμα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Αν το self-test είναι αρνητικό, για τους μαθητές θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας αυτής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων ξεκίνησαν από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ως και το Σάββατο 23 Οκτωβρίου να παίρνουν τα πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται ότι:

-Αυτοδιαγνωστικά τεστ δε θα διατίθενται σε όσους μαθητές και μαθήτριες έχουν εμβολιαστεί έναντι της Covid-19 και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού,

-το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

-βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

-η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

-Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι “Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμα εμβολιάσει τα παιδιά τους, να σπεύσουν να το κάνουν, αξιοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το ισχυρό αυτό όπλο απέναντι στην COVID-19 και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση τείχους ανοσίας”.

Self test νέου τύπου, η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τα συναρμόδια υπουργεία, αποφασίσθηκε η δωρεάν διάθεση πέντε (5) self tests στους μαθητές ηλικίας από 4 ετών έως 19 ετών για το διάστημα από την Πέμπτη 14/10 μέχρι το Σάββατο 23/10 (Η λειτουργία του Συστήματος Διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 16/10/2021 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 18/10/2021 και ώρα 8:00 πμ.).

Σε μεγάλο αριθμό φαρμακείων θα διατεθούν:

1) Ένα νέο είδος προϊόντος που περιέχει 5 self tests με τα εξής χαρακτηριστικά : Επωνυμία Κατασκευαστή : ProGnosis Biotech S.A, Κωδικός προϊόντος: V1305, Ονομασία προϊόντος: RAPID TEST Ag 2019-nCoV 05, Συσκευασία: Πλαστικό σακουλάκι των 5 τεμ. και

2) Ένα άλλο είδος προϊόντος με Επωνυμία Κατασκευαστή: Boson, Κωδικός προϊόντος: KD005BS-1, Ονομασία προϊόντος: Rapid SARS-COV-2 Antigen Test Card, Συσκευασία: χάρτινο κυτίο του 1 τεμ.

Θέμα ημερών να πάρει μπρος το edupass.gov.gr
Η νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr έχει ξεκινήσει την λειτουργία της για τους φοιτητές, τους καθηγητές και για όσους θέλουν να επισκεφτούν μία εκπαιδευτική δομή. Σε αυτή την πλατφόρμα θα δηλώνονται τα self test και rapid test των ανεμβολίαστων φοιτητών.

Η παραπάνω πλατφόρμα δεν αφορά ακόμα μαθητές για τους οποίους θα ανοίξει, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, τις επόμενες μέρες. Συνεπώς, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα δηλώνονται self test και rapid test.

Τις επόμενες μέρες, μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία θυρίδων για τις σχολικές μονάδες θα βγει στον… αέρα και εκεί θα δηλώνονται τα self test και τα rapid test των μαθητών.