Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΖΗΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ

 

Επανέρχεται στο θέμα της ποινικής εκκρεμότητας του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, καταθέτοντας εκ νέου ερώτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κ. Κυριαζίδης με την ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη θέτει ξανά το θέμα του πειθαρχικού ελέγχου του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ζητώντας να μάθει αν έχει διεξαχθεί και σε ποιο στάδιο βρίσκεται.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κυριαζίδη προς τον κ. Σκουρλέτη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επανέρχομαι στην υπ’ αριθμ. 7694/28-7-2017 ερώτησή μου, στην οποία και δεν έλαβα απάντηση από το Υπουργείο σας παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την κοινωνία της Δράμας. Σύμφωνα με την απάντηση που διαβιβάστηκε στην Βουλή από το συνερωτώμενο Υπουργείο Δικαιοσύνης (ιδ. συνημμένο) όντως εκκρεμεί κατά του αναφερόμενου στην ερώτησή μου αιρετού ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, γεγονός που επιβεβαιώνει τις φήμες και εντεύθεν εύλογα τα ερωτήματα που ετέθησαν στην συνημμένη ερώτηση, αρμοδιότητας του Υπουργείου σας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ανωτέρω και την εύλογη απαίτηση των πολιτών να πληροφορηθούν την αλήθεια, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Σε ό,τι αφορά τις τυχόν πειθαρχικές ευθύνες του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη συνέπεια του ποινικού αδικήματος για το οποίο και κατηγορείται, έχει διεξαχθεί ο επιβαλλόμενος πειθαρχικός έλεγχος; Εάν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται αυτός; Εάν όχι, για ποιο λόγο δεν έχει διαταχθεί σχετική έρευνα μέχρι σήμερα;».

 

Για δεύτερη φορά ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα

 

Η ερώτηση του κ. Κυριαζίδη έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης για το ίδιο θέμα, όταν και στις 28 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Δραμινός Βουλευτής είχε απευθυνθεί προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη. Για τη συγκεκριμένη ερώτηση ο κ. Κυριαζίδης έλαβε απάντηση μόνο από τον κ. Κοντονή κι έτσι επανήλθε με την κατάθεση νέας ερώτησης.

Την Τετάρτη 13Σεπτεμβρίου 2017 ο κ. Κυριαζίδης είχε δώσει στη δημοσιότητα την απάντηση που είχε λάβει από τον κ. Κοντονή και στην οποία αναφέρονταν τα εξής: «…Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 7672/4-8-2017 έγγραφο της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης: “κατά του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Α.Π. ασκήθηκε ποινική δίωξη για την πράξη της παράβασης καθήκοντος (άρθρ. 259 ΠΚ) και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας στη δικάσιμος της 7-6-2017 και μετά από αναβολή στη δικάσιμο της 15-11-2017. Όσον αφορά δε το 4ο ερώτημα, δεν είναι δυνατόν να γνωστοποιήσουμε το περιεχόμενο του Ποινικού Μητρώου του ανωτέρω, ενόψει προστασίας προσωπικών δεδομένων”».

 

Απάντηση με δημοσιοποίηση του Ποινικού του Μητρώου από τον Α. Πατακάκη

Η απάντηση από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Πατακάκη δόθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 με έκδοση ανακοίνωσης αλλά και με τη δημοσιοποίηση του Ποινικού του Μητρώου, το οποίο είναι «Λευκό».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση με την οποία δίνονταν απάντηση σε όσα ανέφερε ο Βουλευτής κ. Κυριαζίδης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατακάκης ανέφερε:

«Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω την λύπη και την οργή μου που, το ιστορικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που υπηρετώ με ήθος και αξιοπρέπεια για σαράντα χρόνια, όσο και εγώ προσωπικά, βαλλόμαστε βάναυσα από έναν αήθη και αδικαιολόγητο «πόλεμο» που κήρυξε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτριος Κυριαζίδης προς το πρόσωπό μου, όπως αποδεικνύεται από πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων αλλά και τηλεοπτικές του συνεντεύξεις.

Επειδή ωστόσο η ανοχή έχει και τα όριά της, επί της ουσίας και σε αποκατάσταση της αλήθειας, σας αναφέρω τα εξής:

Α) Από 01/09/2014 ασκώ τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας έπειτα από την εκλογή μου στις Περιφερειακές Εκλογές της 18/05/2014 και τις επαναληπτικές της 25/05/2014.

Πριν από την εκλογική διαδικασία και συγκεκριμένα κατά την δημιουργία του συνδυασμού “Περιφερειακή Αναγέννηση” με τον οποίο πολιτεύθηκα, κατέθεσα ολοκληρωμένο φάκελο για την υποψηφιότητά μου ως Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας, που περιείχε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο Νόμος και συγκεκριμένα το άρθρο 121 Ν. 3852/2010 “Καλλικράτης”. Ο φάκελος αυτός, όπως και των λοιπών υποψηφίων, ελέγχθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, η υποψηφιότητά μου κρίθηκε νόμιμη, ανακηρύχθηκε ως νόμιμος ο συνδυασμός μας και έτσι συμμετείχα χωρίς κανένα κώλυμα στην εκλογική διαδικασία.

Μετά την ολοκλήρωσή της και την επικράτηση του συνδυασμού μας στις εκλογές, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 17/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης και η υπ’ αριθμ 22/2014 διορθωτική αυτής, που επικύρωσε τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών και ανακηρύχθηκα Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Δράμας, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει στο πρόσωπό μου κανένα κώλυμα εκλογιμότητας, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 117 Ν. 3852/2010 και δεν υποβλήθηκε ένσταση κατά της απόφασης ανακήρυξής μου.

Άλλωστε έχω συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, ως υποψήφιος Δήμαρχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος, ακόμα και ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, χωρίς κανένα κώλυμα εκλογιμότητας.

Β) Πράγματι, εκκρεμεί μια δικαστική διαφορά, στην οποία ενέχομαι με την ιδιότητά μου ως Αντιπεριφερειάρχης και αφορά μια σύμβαση, από τις δεκάδες που υπογράφω μέσα στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, και συγκεκριμένα για την ασφάλιση των οχημάτων της Π.Ε. Δράμας για το χρονικό διάστημα από 07/11/2014 έως 07/11/2015. Κατά της διαδικασίας που τηρήθηκε πριν από την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014 πριν ακόμα εκλεγώ Αντιπεριφερειάρχης, στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά του ασφαλιστικός πράκτορας που δεν συμμετέχει νόμιμα στη διαδικασία και καλούμε εγώ ενώπιον της δικαιοσύνης γιατί απλά είμαι ο τελικός υπογράφων. Η δίκη αυτή θα διεξαχθεί στις 15/11/2017.

Γ) Για την συγκεκριμένη ανωτέρω υπόθεση, έχω ήδη καταθέσει υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης, κατ’ επιταγήν του υπ’ αριθμ. ΕΠ 307/27-7-2017 εγγράφου της.

Σε ενίσχυση όλων των ανωτέρω, αν και πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μη δημοσιοποιήσιμα που προστατεύονται από το Νόμο, αυτόβουλα δίνω στη δημοσιότητα αντίγραφο του ποινικού μου μητρώου και ΑΠΑΙΤΩ να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω αναφορά στο όνομά μου σχετικά με τα ανωτέρω από οποιονδήποτε, άλλως επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε δικαίωμα που μου δίνει ο Νόμος».

Η απάντηση από τον κ. Κυριαζίδη ήρθε με νέα ανακοίνωση, με την οποία ζητούνταν εκτός από τη δημοσιοποίηση του ποινικού μητρώου γενικής χρήσης και το ποινικό μητρώο δικαστικής χρήσης.