Τη Δράμα θα επισκεφθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου οι υποψήφιες Ευρωβουλεύτριες της Νέας Αριστεράς Ιφιγένεια Καμτσίδου και Μαρία Γιαννακάκη.

Η κ. Καμτσίδου είναι αν. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και Δικηγόρος. Δίδαξε επίσης στα Πανεπιστήμια του Μονπελιέ (Γαλλία) και της Μεσίνα (Ιταλία). Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Η κ. Γιαννακάκη σπούδασε Κλασσική Φιλολογία και Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και Γαλλία στην Ιστορία της Τέχνης, στην Πολιτιστική Διαχείριση, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία. Ήταν Βουλευτής την περίοδο 2012-2015. Την περίοδο 2016 – 2019 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι υποψήφιες Ευρωβουλεύτριες μαζί με στελέχη της ΣΕ Δράμας στις 12:30 θα επισκεφθούν τις Φυλακές Νικηφόρου. Στις 13:30 θα συναντηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο με το ΔΣ και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας.

Το απόγευμα θα περιηγηθούν στην αγορά της πόλης, θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό και θα συζητήσουν με πολίτες. Από τις 20:00 θα βρίσκονται στο προεκλογικό κέντρο της Νέας Αριστεράς επί της οδού Εθνικής Αμύνης για να συζητήσουν με μέλη και φίλους του κόμματος, αλλά και Δραμινούς συμπολίτες μας για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας.