Πριν από λίγη ώρα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Υπουργείο Υγείας από τον Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, παρουσιάστηκε μια δέσμη αυστηρότερων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Εξηγώντας την επιλογή αυτή, ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε στο γεγονός ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη της νόσου Covid-19 προκαλούν μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση.

Τι θα ισχύει στη Δράμα

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από αύριο το πρωί στις 6.00 και έως τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου ισχύουν σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Π.Ε. Δράμας τα εξής:

Η μετακίνηση με sms και κωδικό 2, δηλαδή για αγορές από εν λειτουργία κατάστημα, καθώς και με κωδικό 3 όσον αφορά τις τράπεζες, αφορά μετακίνηση εντός του οικείου Δήμου είτε σε απόσταση 2 χλμ. από τον τόπο κατοικίας.

Η μετακίνηση με sms και κωδικό 6, για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο) αφορά μετακινήσεις πεζή ή με ποδήλατο.

Επίσης στη μετακίνηση με sms και κωδικό 4, σχετικά με παροχή βοήθειας σε άνθρωπο που τη χρειάζεται, τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητάνε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε μια σειρά περιοχών οι οποίες εντάσσονται στην κατηγορία Γ (Πολύ αυξημένου κινδύνου), ενώ όλη η υπόλοιπη Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Δράμας, εντάσσεται στο “κόκκινο” (Αυξημένου κινδύνου).

Μια σημαντική αλλαγή  για τη Δράμα αφορά τον τρόπο λειτουργίας των Λυκείων, στα οποία σταματάει η διά ζώσης εκπαίδευση και ξεκινάει η τηλεκπαίδευση. Παράλληλα, υπάρχουν και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς.

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, στη Δράμα συνεχίζει να ισχύει το ίδιο καθεστώς, από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.