ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

 

Σε δήλωσή του για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την Πέμπτη 30 Απριλίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννης Στεφανίδης αναφέρει τα εξής:

«Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Περιφερειακή Αρχή καλύπτει την απαίτηση του νόμου για μια τουλάχιστον συνεδρίαση το μήνα με την συνεδρίαση της Πέμπτης 30/4/2020. Θα μπορούσε να γίνει αυτό με ένα και μοναδικό θέμα όπως τα ζητήματα της υγείας των κατοίκων της περιοχής και όλων των θεμάτων εξαιτίας του κορωνοϊού και ιδιαίτερα των φυλακισμένων στις φύλακες Κομοτηνής και Παρανεστίου. Μέσα από την θεματολογία της δια περιφοράς συνεδρίασης διακρίνει με μια ματιά κανείς τις προτεραιότητες της Διοίκησης δυο μήνες μετά την πανδημία».

Παράλληλα, με ανακοίνωσή τους οι τρεις Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Α.Μ.Θ., κ.κ. Δημήτρης Παπατολίδης, Γιάννης Στεφανίδης και Θεόδωρος Συμεωνιδης, κάνουν γνωστό πως δεν θα συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Μετά την ανακοίνωσή μας για το περιεχόμενο της 4ης συνεδρίασης του Π.Σ, το απαράδεκτο γεγονός να μην έχουμε συζητήσει ως σήμερα για τη κατάσταση της πανδημίας στην περιοχή, τα μέτρα που παίρνονται αλλά και την οικονομική κατάσταση του λαού μας στην περιοχή. Αλλά και το γεγονός ότι στη θεματολογία της έχει σοβαρά θέματα (ΜΠΕ για εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΤΕΡΝΑ και λατομεία) που πρέπει να συζητηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης όπως δίνει τη δυνατότητα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από μια τέτοια συνεδρίαση».