ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας παρουσίασε, την Τρίτη 23 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, στο ξενοδοχείο «Εμπορικό», ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρης Παπατολίδης.

Μιλώντας εισαγωγικά ο κ. Παπατολίδης ανέφερε πως «σε αυτές τις εκλογές εκτιμάμε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις ο λαός μας, αξιοποιώντας την εμπειρία του, οι εργαζόμενοι και εδώ στο Νομό Δράμας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, να βγάλουν τα συμπεράσματα και κυριολεκτικά σε κάθε κάλπη, είτε αυτή αφορά τις Περιφερειακές εκλογές είτε τις Δημοτικές είτε τις Ευρωεκλογές, να κάνουν την πραγματική διαφορά και να μην εξαντλήσουν τη ψήφο τους σε δυνάμεις που είτε αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή, τα κόμματα δηλαδή, είτε την Περιφέρεια και τους Δήμους, που οι διαφορές τους είναι σαν διαφορές που έχουν δύο σταγόνες νερού».

Κάνοντας ειδική αναφορά σε προβλήματα της Περιφέρειας και ειδικότερα της Δράμας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέφερε για το οδικό δίκτυο ότι η παράταξή του συμφωνεί ότι πρέπει να γίνουν οι δρόμοι από Δράμα προς Καβάλα και Αμφίπολης, όμως θα πρέπει να είναι δρόμοι χωρίς διόδια, διαφορετικά θα πρόκειται για αντιλαϊκά έργα. Κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προβλημάτων στο χώρο της υγείας, ο κ. Παπατολίδης στάθηκε σε ζητήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία τουλάχιστον ειδικευμένου τμήματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου. Όσον αφορά τα ζητήματα εκπαίδευσης, ο κ. Παπατολίδης εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο που δημιουργούνται νέα τμήματα, ενώ ακόμη στάθηκε στο κλείσιμο του ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Τοπίου και στη μη διάθεση κονδυλίων για τη δημιουργία φοιτητικών εστιών.

Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Π.Ε. Δράμας, ο κ. Παπατολίδης έκανε λόγο για «αγωνιστές που έχουν πείρα και στην Τοπική Διοίκηση και σε κάθε μέτωπο».

Συγκεκριμένα υποψήφιοι είναι:

 1. Δρανόβαλη Λίνα, συνταξιούχος, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Δράμας
 2. Θεοδωρίδης Νίκος, καρδιολόγος, διετέλεσε Διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Δράμας.
 3. Κοτζαμπάσης Γιάννης, εκπαιδευτικός ιδιωτικής εκπαίδευσης, μέλος του Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας
 4. Κουταλίδου Γεωργία, ιδιωτική υπάλληλος
 5. Κωνσταντινίδης Μιχάλης, τοπογράφος, Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Παρανεστίου
 6. Κωνσταντινίδου-Καλαθά Γεωργία, ιδιωτική υπάλληλος
 7. Λιόντας Γιάννης, έμπορος
 8. Παπαδόπουλος Γιάννης, εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Δράμας, Πρόεδρος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δράμας, μέλος του Ν.Τ. Δράμας της ΑΔΕΔΥ
 9. Πίκη-Μπαμπλά Στέλλα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός
 10. Στεφανίδης Γιάννης, αγρότης, Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας με την «Λαϊκή Συσπείρωση», διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δράμας.
 11. Τσιμπλίδου Λίζα, ιδιωτική υπάλληλος, απόφοιτη Τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων
 12. Τσολπίδου-Καραγιαννίδου Ανατολή, συνταξιούχος τραπεζική υπάλληλος στην Αγροτική Τράπεζα

Ακόμη, ο κ. Παπατολίδης κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την πραγματική επιλογή «που θα είναι στο πλευρό τους για να δυναμώσει η φωνή διεκδίκησης και αντίστασης, που θα βάζει μπροστά τους ανάγκες του κόσμου, του λαού, των εργαζομένων, που θα παλεύει για τα προβλήματα».