Προς τους κυρίους κυρίους

  1. Δήμαρχο Δράμας
  2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
  3. Δημοτικούς Συμβούλους

Παραθέτω την ταπεινή μου γνώμη, σκεπτόμενος σαν ενεργός πολίτης, παρακολουθώντας τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας, κάνω την πρόταση να χαρακτηρίσετε ευεργέτες τους κ.κ. Κωνσταντίνο Αποστολίδη της εταιρίας REYCAP A.E. και τον Άρη Θεοδωρίδη της εταιρίας ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, οι οποίοι έχουν χρηματοδοτήσει πολύ σημαντικά έργα στην πόλη μας.

Ο κ. Αποστολίδης αγόρασε και ανακαίνισε το τζαμί δίπλα στο ΙΚΑ, όπου στεγαζόταν η εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ, ένα κόσμημα για την πόλη μας, χρηματοδοτεί την ανακαίνιση των οθωμανικών λουτρών στην περιοχή των δικαστηρίων, αγοράζοντας παράλληλα και ένα κατάστημα για να διαμορφωθεί είσοδος, σε συνεργασία με τον κ. Θεοδωρίδη χρηματοδότησαν την ανακεράμωση του Γυμνασίου Αρρένων.

Παράλληλα χρηματοδότησε τη βαφή της εξωτερικής όψης του κτιρίου, την αλλαγή κουφωμάτων, τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου και του πάρκου και την κατασκευή γηπέδων αθλοπαιδιών.

Με δαπάνες του έκανε τις μελέτες αναμόρφωσης του χώρου Κορυλόβου (τοποθέτηση διαδρόμων με ταρτάν, πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου), τη διαμόρφωση του δημοτικού κήπου, σε συνεργασία με τα ΤΕΙ Δράμας. Ακόμη την διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας της πόλης μας.

Τέλος ανέλαβε την κατασκευή του κολυμβητηρίου κατεδαφίζοντας το παλαιό, δαπάνης 4.000.000 ευρώ με συμμετοχή του Δήμου με 700.000 ευρώ και της μελέτης και κατεδάφισης του παλιού, δαπάνης 455.000 ευρω.

Ο κύριος Θεοδωρίδης κατασκεύασε σε ιδιόκτητη έκταση σκοπευτήριο αγωνιστικών προδιαγραφών προπονητήριο της οικογένειας Κορακάκη (γιατί άραγε μόνο για Κορακάκη; Ενώ θα μπορούσαν να γίνονται και διεθνείς αγώνες).

Αγόρασε και ανακαίνισε το πέτρινο σπίτι στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας με παράλληλη αγορά της καπναποθήκης Αθανασιάδη και τον αύλιο χώρο, όπου στο πέτρινο θα δημιουργηθεί σε μουσείο φωτογραφικών μηχανών, συλέκτης ο ίδιος, η καπναποθήκη εκθεσιακός χώρος και ο αύλιος χώρος σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Χρηματοδότησε από κοινού με τον κ. Αποστολίδη την ανακεράμωση του γυμνασίου αρρένων.

Χρηματοδότησε τη μελέτη των κερκίδων και του στεγάστρου του εθνικού σταδίου, την ανακαίνιση του καφενείου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και υπέβαλε πρόταση προς τον Δήμο προκειμένου να κατασκευάσει σε δικό του χώρο 50 στρεμμάτων, κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών και προ ολίγου χρόνου αγόρασε το 50% από το Νησάκι, για αξιοποίηση.

Όλα τα περιγραφόμενα έργα μέσα στην πόλη μας, με οδήγησαν στη σκέψη και στην καταγραφή της πρότασής μου.

 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

ΘΕΜΗΣ ΚΑΝΑΡΑΣ