Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης επισκέφθηκε, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκης, την Κομοτηνή.

Σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε τα εξής:

Στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης οργανώσαμε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου και εκπροσώπων των παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Προχωρήσαμε σε έναν απολογισμό των δράσεων και των μέτρων που υιοθετήθηκαν τα τελευταία τριάμισι χρόνια για την στήριξη της ευρύτερης περιοχής. Παράλληλα παρουσιάσαμε το σχέδιο και το όραμά μας για την Θράκη του 2030.

Κατά την ομιλία μου επεσήμανα ότι:

Αυτή η κυβέρνηση ήταν παρούσα σε κάθε δύσκολη στιγμή. Σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και τους φορείς αντιμετωπίσαμε την πανδημία και στηρίξαμε με ιδιαίτερα κίνητρα, μέσω και του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Τρέχει ήδη το σχέδιο μας που θα μετατρέψει την Θράκη σε ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής.

Το 2023, παρά την πληθωριστική και ενεργειακή κρίση, η χώρα μας αναμένεται να παρουσιάσει τριπλάσια ανάπτυξη από τον μέσο όρο της Ευρώπης.

Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα, γεγονός που θα ισχυροποιήσει τις αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων, διευρύνοντας την πρόσβασή τους στον τραπεζικό δανεισμό.

Προχωράμε με ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με στόχο να τονώσουμε την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Πρωταρχικό μέλημά μας είναι να δημιουργήσουμε πρόσθετες θέσεις εργασίας και καλύτερες προϋποθέσεις, ώστε οι νέες και οι νέοι να μπορούν να παραμείνουν και να στεγάσουν το μέλλον τους στην περιφέρεια.