ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡ. ΠΑΠΑΕΜΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ε.α. Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, είχε συνάντηση στην έδρα της Π.Ε. Δράμας, στο Διοικητήριο, με τον Αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, Ειδικό ερευνητή και Αναλυτή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων κ. Μανώλη Σφακιανάκη.

Σκοπός της συνάντησης στην οποία ήταν παρόντες και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Δράμας, η σύναψη μνημονίου συνεργασίας της Αντιπεριφέρειας Δράμας με το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας – CSI Institute με στόχο:

α. την εξεύρεση λύσεων επιμόρφωσης των παιδιών της Δράμας από την νηπιακή μέχρι την εφηβική ηλικία, οι οποίες έχουν να κάνουν με την καινοτομία πάνω στην εκπαίδευση τους στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

β. την οργάνωση των υπολογιστικών συστημάτων που βρίσκονται εντός της Αντιπεριφέρειας Δράμας να έχουν πλήρη κάλυψη σε επίπεδο Κυβερνοασφάλειας (cyber security).

γ. τη ψηφιοποίηση του υλικού που υπάρχει εντός της Αντιπεριφέρειας Δράμας με αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση (και κατάργηση) του χαρτιού σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η δωρεάν εγγραφή με σειρά προτεραιότητας των πολιτών της Π.Ε. Δράμας από τον Σεπτέμβριο στην Ακαδημία Γονέων και στην Ακαδημία Μαθητή του CSI Institute.

Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου η διοργάνωση, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενημερωτικού –  εκπαιδευτικού σεμιναρίου των Διευθυντών, των Προϊσταμένων και των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Στόχος να προστατευτούν τα παιδιά μας που τόσο πολύ κινδυνεύουν καθημερινά από τις παγίδες του διαδικτύου.