Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Γ.Ν. Δράμας, γιατί η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε, πιστή στις ιδεοληψίες της Κυβέρνησης, να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων και να επαναφέρει την ιδιωτική εργολαβία, μέσω διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για υπηρεσίες καθαριότητας κτιρίων.

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο καθεστώς για τις υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης ίσχυε και παλιότερα στο Νοσοκομείο, μέχρι που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δεκέμβρη του 2016, πέταξε τους εργολάβους από το Γ.Ν. Δράμας. Το Νοσοκομείο μας ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που οι εργαζόμενοι υπέγραψαν αξιοπρεπείς συμβάσεις με τη Διοίκηση βάζοντας τέλος στην εργασιακή εκμετάλλευση που αντιμετώπιζαν στα ιδιωτικά συνεργεία. Οι συμβάσεις αυτές ήταν και σε όφελος του Νοσοκομείου, αφού εξοικονομήθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσό κάθε χρόνο που αφαιρέθηκε από τα κέρδη του εργολάβου. Διπλό το όφελος λοιπόν από την κατάργηση της ιδιωτικής εργολαβίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δράμας όχι μόνο είναι στο πλευρό των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας που κινδυνεύουν να οδηγηθούν είτε στην εργασιακή ανασφάλεια είτε στην ανεργία, αλλά δεσμεύεται ότι η νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα ξαναπετάξει τους εργολάβους από το Νοσοκομείο, θα επαναφέρει την αξιοπρέπεια στον εργασιακό χώρο και θα μονιμοποιήσει όσους εργαζόμενους πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην καθαριότητα του Γ.Ν. Δράμας είναι αγώνας όλης της δραμινής κοινωνίας.