Ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή

Οξύτατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε κατα τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν θα «καταργήσει τη συμφωνία (με τη Γαλλία) με ένα νόμο κι ένα άρθρο»!

«Είπατε ότι η συμφωνία είναι κακή. Με βάση λοιπόν το άρθρο 31 παράγραφος τέσσερα μπορεί να καταγγελθεί εγγράφως από καθένα από τα μέλη της. Θα την καταγγείλετε; Να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες και οι Γάλλοι! Θα την καταγγείλετε με ένα νόμο και με ένα άρθρο εφόσον ο ελληνικός λαός σας εμπιστευτεί; Γιατί εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα, η κυρία Τζούφη το είπε ξεκάθαρα. Να ξέρουμε που στεκόμαστε, να αποτελεί κι αυτό ένα κριτήριο στις επόμενες εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η φράση με την ελληνική σημαία σε φέρετρα είναι «άθλια»

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως «άθλιο» αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός σχετικά με την ελληνική σημαία πάνω σε φέρετρα. «Είναι ότι αθλιέστερο έχει ειπωθεί σε αυτή τη χώρα από τη στιγμή που ανέλαβα τη διακυβέρνηση της χώρας», ήταν η φράση του Κ. Μητσοτάκη ο οποίος συνέχισε σε έντονο ύφος την επίθεση προς τον κ. Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, αναρωτήθηκε εάν ο κ. Τσίπρας αγωνιά για την ακεραιότητα των ελληνικών εδαφών. «Όταν έχω την Τουρκία απέναντι με απειλή casus belli ναι έχω αγωνία. Το ερώτημα είναι εσείς έχετε αγωνία γιατί εγώ έχω μεγάλη αγωνία. Είναι πρώτο μου μέλημα να ξέρω ότι έχουμε μία ισχυρή αμυντική αποτρεπτική δύναμη», υπογράμμισε ενώ απάντησε και στον τρόπο που θα αποπληρωθούν οι φρεγάτες αλλά και τα Γαλλικά αεροσκάφη.

Έχουμε χρήματα και για Rafale και για Belharra

«Έχουμε χρήματα να αγοράσουμε και τα δύο. Τα μεν αεροσκάφη θα αποπληρωθούν 21 και το 22 κάνοντας χρήση και της ρήτρας διαφυγής και άρα δεν θα επιβαρύνουν το έλλειμμα μας. Οι  φρεγάτες θα αρχίσουν να πληρώνονται από το 2025 και μετά.», είπε και συμπλήρωσε: «Το ερώτημα όμως κύριε Τσίπρα είναι αν αυτή η συμφωνία είναι ικανοποιητική και αν εσείς την είχατε επιδιώξει το παρελθόν. Ξέρετε έψαξα τα αρχεία μου για να δω τι έχει πει ο πρώην πρωθυπουργός.

Σας θυμίζω τι είχατε πει σε μία συνέντευξη που δώσατε. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα αεροσκάφη αλλά θα εξασφάλιζα και μια αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία». Αυτό που τότε λέγατε ήρθαμε εμείς και το κάναμε και τώρα το καταψηφίζεται. Βάζοντας τόσο ψηλά τον πήχη για την πατρίδα μας θεωρούσατε ότι δεν θα το φτάσουμε και ευτυχώς για τη χώρα μας εμείς τον περάσαμε και πρέπει να εξηγήσετε γιατί ενώ αυτό που ζητάτε να γίνει έρχεστε τώρα και το απορρίψετε»!

Πηγή: ethnos.gr