«Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο», εκτίμησε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση lockdown», ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Ο Οκτώβριος του 2021 δεν έχει σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο. Αν δει κανείς τα  αναλυτικά στοιχεία  καταλαβαίνει ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει πίεση απέχουμε πολύ -κυρίως σε ότι αφορά την πίεση του ΕΣΥ- από αυτά που είχαμε παλιότερα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Προανήγγειλε μάλιστα ότι την Τετάρτη θα γίνουν ανακοινώσεις από  τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τον ΕΟΔΥ αλλά και για το πλαίσιο λειτουργίας, με στόχο «να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις εκλογές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται κανείς με προεκλογικούς όρους», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι «με δεδομένο ότι η οικονομία πηγαίνει καλά και οι προοπτικές για το 2022 είναι ακόμη καλύτερες, δεν έχουμε απολύτως κανένα λόγο να συζητάμε για εκλογές μέσα στο 2022».

Πηγή: real.gr