«Σήμερα γιορτάζουμε τη διεθνή ημέρα των εργαζομένων. Φέτος, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να κοιτάξουμε προς το παρελθόν, αλλά και να ατενίσουμε το μέλλον. Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής, αφιερωμένη σε εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι είχαν πάντα και συνεχίζουν να έχουν σημαντικούς και άρρηκτους δεσμούς με την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους καθώς στην πορεία των χρόνων πολλές φορές βρέθηκαν σε κοινά μετερίζια και αγώνες. Η γιορτή της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν για αξιοπρεπείς συνθήκες στην εργασία και κοινωνική δικαιοσύνη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς η πρόσβαση στα βασικά αγαθά βρίσκεται και πάλι στην κορυφή του πλαισίου διεκδικήσεων, αφού τα τελευταία χρόνια ζούμε σε ένα περιβάλλον αλλεπάλληλων και ταυτόχρονων κρίσεων, οι οποίες δημιούργησαν και συντηρούν ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας και

ανασφάλειας κυρίως στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Οι απευθείας αναθέσεις επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ύψους 10 δισ. ευρώ, οι αλόγιστες σπατάλες, τα αυξημένα φορολογικά έσοδα καθώς και η αύξηση του δημοσίου χρέους τα τελευταία 4 χρόνια κατά 50 δισ., μας οδηγούν στον δρόμο της χρεωκοπίας. Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια να γίνεται δυσμενέστερη η θέση των επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η Πρωτομαγιά μας καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία της εργασίας, της παιδείας, της υγείας, της στέγης και της κοινωνικής μέριμνας. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν ένα κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων για τη διαχείριση των επιπτώσεων της ακρίβειας, το δικαίωμα στη εργασία, την πρόσβαση στο σύστημα υγείας, στην ενέργεια και στην εκπαίδευση. Αποτελεί αδιαμφισβήτητο χρέος της πολιτείας να δημιουργήσει στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον, που θα μειώσει τα ποσοστά της ανεργίας και θα παρέχει καλύτερες συνθήκες για όλους και δεν θα μας οδηγήσει στη χρεωκοπία. Ο συμβολισμός της σημερινής ημέρας, ας είναι η απαρχή για να έλθει ξανά η “άνοιξη” στη χώρα μας».