Την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, οι επιχειρήσεις εστίασης ετοιμάζονται να επαναλειτουργήσουν μαζί με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της αγοράς, μετά από μια πολύμηνη & επίπονη αναστολή δραστηριότητας. Παρά τις αδιαμφισβήτητες δυσκολίες και τους μεγάλους περιορισμούς,  επικρατεί η θέληση, η δύναμη και η αισιοδοξία για ένα καλύτερο άμεσο μέλλον με κανονικότητα και ελευθερία.

Η πρόοδος των  εμβολιασμών και η τήρηση των μέτρων για λίγο ακόμη διάστημα,  είναι τα όπλα μας για έξοδο από την πανδημία. Η ενίσχυση των επιχειρήσεων με την απαραίτητη ρευστότητα μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών, του αναμενόμενου προγράμματος επιχορήγησης παγίων δαπανών καθώς και κάθε άλλου μέτρου που αφορά επιχορηγήσεις,  ελαφρύνσεις σε ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις,  είναι αναγκαιότητα και πρέπει να συνεχιστεί για όλο το 2021 τουλάχιστον.

Τηρώντας τα μέτρα για λίγο διάστημα ακόμη, όσο αυτό χρειάζεται για την ολοκλήρωση των εμβολιασμών, επανεκκινούμε τις επιχειρήσεις μας, με αισιοδοξία για να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.

 

Καλή Ανάσταση

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας