Σε μήνυμά του για την 26η Μαρτίου –Παγκόσμια Ημέρα της εκδήλωσης «Ώρα της Γης», ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ ανέφερε τα εξής:

Ο Οργανισμός «Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση» (WWF) καθιέρωσε από το 2007 την πρωτοβουλία «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» (Earth Hour), η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Πρόκειται για μία δράση, που προβλέπει το σβήσιμο των φώτων σε ολόκληρο τον πλανήτη για μία ώρα με σκοπό την ειαισθητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις επιπτώσεις της στο φυσικό περιβάλλον και τη βιωσιμότητά του. Για μια ακόμη φορά, μέσα από τις παραπάνω δράσεις, γίνεται επιτακτική ανάγκη : η προστασία της φύσης και του κλίματος κα αναδεικνύεται η προβληματική για πιο βιώσιμες λύσεις.

Η προστασία του πλανήτη μας, ο σεβασμός της φυσικής μας κληρονομιάς και η διατήρηση και φροντίδα της βιοποικιλότητας, επιβάλλεται να είναι πρωταρχική προτεραιότητα όλων των ανθρώπων. Θα πρέπει οι συμπολίτες μας να αναθεωρήσουν τη στάση και τη συμπεριφορά τους απέναντι στη φύση. Οφείλουμε να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, μέσα από δημιουργικές εκδηλώσεις που στοχεύσουν στην προστασία της φύσης κα τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, διαφυλάσσοντας, τόσο την ατομική μας υγεία, όσο και την υγεία του πλανήτη. Στα πλαίσια της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στους κρατικούς φορείς και την κοινωνία, απαιτούνται ενημερωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους νέους, με εξειδίκευση το περιβάλλον και τη βιωσιμότητά του, επιδιώκοντας την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή στηρίζοντας τις προσπάθειες αυτές, που διοργανώνονται τόσο από τον Οργανισμό του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), όσο και από διάφορους Περιβαλλοντικούς Φορείς και Οργανώσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό και σαφές μήνυμα: κάνοντας μία νέα αρχή, αγάπης και σεβασμού για τη μάνα γη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, στην κατεύθυνση της προσπάθειας αυτής ανέλαβε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού, σήμερα, 26 Μαρτίου 2022, ημέρα Σάββατο, να διακόψει συμβολικά τον φωτισμό, το βράδυ 8:30 – 9:30 μ.μ., για μία ώρα στα δημόσια κτήρια και μνημεία του Νομού μας, συμμετέχοντας συμβολικά στην παγκόσμια οργάνωση των παραπάνω Περιβαλλοντικών Οργανισμών και Φορέων για την προστασία του πλανήτη μας.

 

Γρηγόρης Β. Παπαεμμανουήλ

Αντιπεριφερειάρχης Δράμας