ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ

 

 

  • «Ανήκω στις γυναίκες που της αρέσουν οι προκλήσεις και η οποία έχει μάθει να διεκδικεί και να πετυχαίνει τους στόχους της επ’ ωφελεία των συμφερόντων της ευρύτερης κοινωνίας»

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Εργασία… συν» παραχώρησε η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» κ. Δέσποινα Ευαγγέλογλου.

Η κ. Ευαγγέλογλου είναι ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος, ειδικεύτηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία δέκα χρόνια διατηρεί μικροβιολογικό εργαστήριο στην πόλη της Δράμας.

Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών Δράμας, αποτελεί εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας.

Επίσης αποτελεί εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Δράμας και ειδικότερα κατέχει τη θέση της Υπεύθυνης των Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων του Νομού και της αρμόδιας Τομεάρχη Υγείας ΝΟ.Δ.Ε. Δράμας.

Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Ερ.: Κυρία Ευαγγέλογλου αποφασίσατε να θέσετε τον εαυτό σας στην κρίση των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας με το συνδυασμό «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του νυν Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου. Για ποιους λόγους λάβατε αυτή την απόφαση;

Σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα και κυρίως για την περιοχή μας έλαβα την απόφαση να θέσω την υποψηφιότητά μου στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης με το συνδυασμό της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Μέτιο. Είμαι ιατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος και διατηρώ τα τελευταία δέκα χρόνια μικροβιολογικό εργαστήριο στην πόλη μας. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν αποτελεί για μένα ένα πρωτόγνωρο γεγονός, καθώς είμαι ενεργό μέλος των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων, τόσο του Συνδέσμου Εργαστηριακών Δράμας και του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας όσο και ως υπεύθυνη Τομεάρχης Υγείας στη ΝΟΔΕ Δράμας τα τελευταία χρόνια.

Όπως αντιλαμβάνεστε ανήκω στους ανθρώπους που με διακατέχει ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. Επίσης, είμαι πεπεισμένη πως με την ιδιότητα του ιατρού θα είμαι σε θέση να δρομολογήσω τα ειδικότερα ζητήματα του χώρου της Υγείας, τα οποία κρίνονται φλέγοντα και χρονίζοντα για το Νομό μας με βάση την εικόνα της υπολειτουργίας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

Ερ.: Σε μια εποχή που στο χώρο της Αυτοδιοίκησης ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι ευαγγελίζονται την ανεξαρτησία τους, η παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» έχει τη στήριξη της Ν.Δ.. Θεωρείτε ότι αυτό θα προσμετρηθεί θετικά ή αρνητικά από το εκλογικό σώμα;

Σας ευχαριστώ πολύ για την εύστοχη ερώτηση που μου υποβάλλετε, καθώς μου προσφέρετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ορισμένα κρίσιμα ζητήματα αναφορικά με τις κομματικές στηρίξεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως είναι γνωστό ο συνδυασμός μας της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» και ειδικότερα ο επικεφαλής της ο κ. Χρήστος Μέτιος έχει λάβει το πολιτικό χρίσμα της επίσημης ηγεσίας του κόμματος της Ν.Δ. Κατά τη γνώμη μου θεωρώ ότι η εν λόγω στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο σημειωτέον διαφαίνεται να αποτελεί τη μελλοντική Κυβέρνηση της χώρας, θα προσμετρηθεί ως θετική παράμετρος στην εκλογική συνείδηση του πολίτη της Α.Μ.Θ. Άλλωστε, στην παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού μας παραβρέθηκε ο ίδιος ο αρχηγός της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε στην ομιλία του πως πολλά έργα που εξήγγειλε ο κ .Μέτιος συμπίπτουν με τους προγραμματικούς άξονες της Ν.Δ. ως αυριανής Κυβέρνησης και έδωσε την υπόσχεση για άμεση στήριξη της υλοποίησής τους. Ωστόσο, αξίζει να αναφέρω πως για μένα τα προβλήματα ή τα αιτήματα μεμονωμένων ατόμων ή συλλογικών οργανώσεων κρίνονται εξίσου σημαντικά προς άμεση αντιμετώπισή τους, με ιεράρχηση βέβαια της προτεραιότητάς τους, ανεξαρτήτως κομματικής, πολιτικής ή κοινωνικής προέλευσης αυτών που τα εκπροσωπούν.

 

Ερ.: Στη Δράμα υπάρχει η διαχρονική παραδοχή ότι η περιοχή έχει αδικηθεί. Κατ’ αρχήν συμφωνείτε με αυτό; Τι πρέπει να αλλάξει για να αντιστραφεί η κατάσταση;

Είναι αλήθεια πως ο Νομός της Δράμας τα τελευταία χρόνια μειονεκτεί σε υποδομές και έργα ανάπτυξης σε σχέση με τους υπόλοιπους Νομούς της Α.Μ.Θ.. Ήδη ο κ. Μέτιος στην παρουσίαση του προγράμματός του εξήγγειλε ένα σχέδιο 334 έργων και δράσεων κοστολογημένο και εφαρμόσιμο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση που μπορεί να δώσει νέα κατεύθυνση στην ευρύτερη περιοχή της Α.Μ.Θ..

Θεωρώ ότι ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δοθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της βιομηχανίας, των οινοποιητικών μονάδων, της εξόρυξης μαρμάρων, της γεωργικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας και του χειμερινού τουρισμού, οι οποίες άλλωστε αποτελούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του Νομού μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουν αφενός τα κατάλληλα επιχειρησιακά χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα και αφετέρου η χρήση του φυσικού αερίου σε οικιακή και βιομηχανική χρήση μέσω του αγωγού TAP, τα οποία θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλουν στην άμβλυνση του πρωτόγνωρου φαινομένου της ανεργίας ειδικά των νέων ανθρώπων. Συνεπώς, οφείλουν οι πολίτες να επιλέξουν τα κατάλληλα πρόσωπα που κρίνονται ικανά να εκπληρώσουν το όραμα ενός σύγχρονου αναπτυσσόμενου και ανταγωνιστικού Νομού.

 

Ερ.: Ποιες πιστεύετε ότι πρέπει να είναι οι άμεσες προτεραιότητες της επόμενης Περιφερειακής Αρχής για τη Δράμα;

Στις άμεσες προτεραιότητες θεωρώ ότι συγκαταλέγεται η ταχεία οδική διασύνδεση του Νομού μας με το δίκτυο της Εγνατίας Οδού. Για την άρση της γεωγραφικής απομόνωσης της περιοχής μας αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ η βελτίωση των οδικών αξόνων που μας διασυνδέουν τόσο με τον Νομό της Καβάλας όσο και με τον αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης μέσω της περιοχής της Αμφίπολης. Για μεν πρώτο άξονα Σταυρός – Άγιος Αθανάσιος έχει ήδη εξαγγελθεί από τον κ. Μέτιο με εξαίρεση το κομμάτι Δράμα-Άγιος Αθανάσιος, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Περνώντας σε ένα άλλο καίριο ζήτημα πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσει η πόλη μας Ογκολογικό Τμήμα βραχείας Νοσηλείας στο χώρο του Γενικού μας Νοσοκομείου, εφοδιασμένο με τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Είναι το λιγότερο που οφείλουμε να πράξουμε για την ανακούφιση των ασθενών και συνοδών τους, οι οποίοι καθημερινά ταλαιπωρούνται για τη λήψη των θεραπευτικών τους σχημάτων.

Επίσης, δεν σας κρύβω πως το όραμά μου είναι να εξελιχθεί ο Νομός μας σε τουριστικό πόλο έλξης. Οφείλουμε να τον βάλουμε στον τουριστικό «χάρτη» και στο καλεντάρι αθλητικών/πολιτιστικών εκδηλώσεων και ιατρικών συνεδρίων με σκοπό να τον αναδείξουμε όπως πραγματικά του αξίζει.

Τέλος, προσηλωμένη προσπάθεια πρέπει να εστιαστεί στη διατήρηση των ήδη λειτουργούντων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Τμημάτων και παράλληλα στην ίδρυση νέων Τμημάτων, όπως συμβαίνει στους όμορους Νομούς.

 

Ερ.: Κυρία Ευαγγέλογλου, κλείνοντας τη συνέντευξη, για ποιους λόγους ένας πολίτης πρέπει να επιλέξει εσάς να τον εκπροσωπήσετε στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Πιστεύω ακράδαντα στις δυνατότητες του συνδυασμού της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» και των ατόμων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ως άξιων και ικανών προσωπικοτήτων. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να διαβεβαιώσω τους δραμινούς πολίτες ότι όσοι τελικώς επιλεγούν μέσω της εκλογικής διαδικασίας της 26η Μαΐου θα είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν με επιτυχία τα καθήκοντα του Αντιπεριφερειάρχη και των Περιφερειακών Συμβούλων της Α.Μ.Θ.

Όσον αφορά στο πρόσωπο της δικής μου υποψηφιότητας θα ήθελα να επισημάνω πως πέρα από την επιστημονική μου κατάρτιση και την άριστη γνώση των φλεγόντων προβλημάτων της περιοχής μας, μπορώ να αναφέρω το χαρακτηριστικό του δυναμισμού και της ηθικής ακεραιότητας της προσωπικότητάς μου. Όσοι με γνωρίζουν ως ιδιώτη ιατρό μικροβιολόγο-βιοπαθολόγο συνηγορούν πως ανήκω στις γυναίκες που της αρέσουν οι προκλήσεις και η οποία έχει μάθει να διεκδικεί και να πετυχαίνει τους στόχους της επ’ ωφελεία των συμφερόντων της ευρύτερης κοινωνίας. Αποτελεί στοίχημα για μένα προσωπικά να αποκτήσει ο Νομός μας την αίγλη που του αξίζει. Πιστεύω στις δυνατότητες των συμπολιτών μου και θα είμαι σε θέση να προτείνω και να δρομολογήσω λύσεις, σε συνεργασία με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς του Νομού, για την ενεργοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων που αφορούν στην Καινοτομία της Επιχειρηματικότητας, στην Κοινωνική Πολιτική, στον Τουρισμό, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, στον Πολιτισμό, στον Γεωκτηνοτροφικό Τομέα Παραγωγής και στην Ενέργεια.