Τον Ιούνιο, οι ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα του σουπερμάρκετ κυμάνθηκαν από 5% έως 25%, όπως είπε ο πρόεδρος των Μικρών και Μεσαίων Σουπερμάρκετ Ελλάδας

Συνεχίζεται η έκρηξη ακρίβειας στην αγορά που όπως φαίνεται δεν θα σταματήσει σύντομα, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές στην ενέργεια και δη στο φυσικό αέριο, στην περίπτωση που η Ρωσία κλείσει τις στρόφιγγες  και η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου.

Παράλληλα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ανατιμήσεις σε δεκάδες βασικά αγαθά, όπως είναι τα τρόφιμα, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά. Πρόκειται για ένα ακόμη κύμα ακρίβειας που αποτυπώνεται τον τρέχοντα μήνα.

Οι ανατιμήσεις έχουν οδηγήσει τους καταναλωτές να αγοράζουν τα απολύτως αναγκαία με τις έρευνες να δείχνουν ότι η πλειονότητα των πολιτών έχει περιορίσει τόσο τον όγκο των αγορών όσο και την ποιότητα των προϊόντων που βάζει καθημερινά στο καλάθι των αγορών.

Στο πλαίσιο λοιπόν των συνεχών ανατιμήσεων, οι εταιρείες για να είναι τα προϊόντα τους προσιτά στο καταναλωτικό κοινό, διατηρούν μεν τις ιδίες τιμές αλλά μειώνουν το βάρος ή την ποσότητα, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των Μικρών και Μεσαίων Σουπερμάρκετ Ελλάδας Γιάννης Πηλίδης.

Τον Ιούνιο, οι ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα του σουπερμάρκετ κυμάνθηκαν από 5% έως 25% είπε.
Σε ετήσια βάση οι αυξήσεις στα είδη μας κυμαίνονται στο 12%. Αυτό έχει επιδράσει στην κατανάλωση που έχει μειωθεί αντίστοιχα, είπε.

 

Πηγή: newmoney.gr