Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας Λ. Καλλινικίδης μετά την ενημέρωση της Εισαγγελίας Δράμας για το πρωτοφανές περιστατικό απειλής, παραβίασης προσωπικών δεδομένων και φορολογικού απορρήτου

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΠΕΙΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

  • Φάκελος με μη υπαρκτό πρόσωπο ως αποστολέα και αποδέκτη τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού περιείχε απειλητική επιστολή και δήθεν «αποκαλυπτικά στοιχεία» για εταιρεία που συνδέεται με τον Λ. Καλλινικίδη, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια σχέση με εκταμίευση δημοτικού χρήματος από τα ταμεία του Δήμου Δράμας
  •  Άμεση προσφυγή του Λ. Καλλινικίδη στην Αστυνομία, με το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας να αναλαμβάνει το περιστατικό για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών, αλλά και στην Εισαγγελία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης
  •  Ώρα ευθύνης για το τοπικό πολιτικό σύστημα: Αδήριτη η ανάγκη ομόθυμης καταδίκης του περιστατικού και άμεσης απομόνωσης ποινικά κολάσιμων πρακτικών
  • Ανακοίνωση της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια»: «Εάν υπάρχουν αποδείξεις που αποδεικνύουν οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες από μέρους μας, καλούμε κάθε πολίτη και κάθε αιρετό να καταφύγει στη δικαιοσύνη και να δημοσιοποιήσει αυτά τα οποία γνωρίζει»
  • «Αλλιώς, όλα όσα λέγονται και όλα όσα πράττονται είναι αφενός μεν συκοφαντίες και αφετέρου δε, κινήσεις εκβιασμού, που ενδεχομένως να οπλίζουν και το χέρι κάθε φαντασιόπληκτου, που πιστεύει ότι μπορεί να μας βλάψει»
  • «Το τοπικό πολιτικό σύστημα θα επιτρέψει να γίνει η πόλη μας Μπανανία αντί για πόλη δικαίου, ατομικής ελευθερίας και δημοκρατίας;»

 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα όχι μόνο του τοπικού πολιτικού συστήματος, αλλά ανήκουστο ακόμη και για το σύνολο της χώρας, είδε το φως της δημοσιότητας το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Ιουλίου 2021.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη ημέρα (Τρίτη 13 Ιουλίου) ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας Καλλινικίδης έγινε αποδέκτης, μέσω ενός εντελώς ανορθόδοξου τρόπου, φακέλου αλληλογραφίας με αποστολέα μη υπαρκτό φυσικό πρόσωπο και με περιεχόμενο το οποίο αποτελεί απειλή κατά του ίδιου, αλλά και παραβίαση προσωπικών του δεδομένων και του φορολογικού του απορρήτου.

Πρόκειται σαφέστατα για μέθοδο που παραπέμπει σε πρακτικές «Κόζα Νόστρα», όπως επεσήμανε και ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, που φυσικά δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με μια δημοκρατικά ευνομούμενη χώρα, όπως είναι η Ελλάδα και δηλητηριάζουν την τοπική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Καλλινικίδης, πέρα από τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, προσέφυγε τόσο στην Αστυνομία και συγκεκριμένα στο Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας, όσο και στην Εισαγγελία της Δράμας, για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

 

Τι περιείχε ο φάκελος προς τον Λ. Καλλινικίδη

 

Ο φάκελος προς τον κ. Λευτέρη Καλλινικίδη είχε ως αποστολέα τον «Παπαδόπουλο Ιωάννη» με ταχυδρομική διεύθυνση Βερμίου 5. Για να φτάσει στα χέρια του Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Δράμας αφέθηκε στο παρμπρίζ αυτοκινήτου υπαλλήλου του Δήμου Δράμας και δεν στάλθηκε με το ταχυδρομείο, αν και ο φάκελος είχε κολλημένα γραμματόσημα.

Μέσα στο φάκελο υπάρχει επιστολή, με πληκτρολογημένο κείμενο, με το οποίο απειλείται ο κ. Καλλινικίδης πως τα στοιχεία εντός του φακέλου, αν δεν σταματήσει ο κ. Καλλινικίδης, θα δοθούν στη δημοσιότητα, είτε μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε μέσω των αντιπολιτεύσεων, είτε μέσω τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, είτε με το να γίνουν αφίσα σε όλη τη Δράμα.

Τα δήθεν «αποκαλυπτικά στοιχεία» αφορούν σύνδεση του κ. Καλλινικίδη με Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), η οποία όμως ουδεμία σχέση έχει με εκταμίευση δημοτικού χρήματος από τα ταμεία του Δήμου Δράμας. Άλλωστε, η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ, με την επωνυμία «Κοινωνία και Πολιτισμός» είναι απολύτως νόμιμη και δηλωμένη στο Πόθεν Έσχες του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και δεν έχει πραγματοποιήσει οποιαδήποτε συναλλαγή με τον Δήμο Δράμας ή παλαιότερα με την ΔΕΚΠΟΤΑ.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι εντός του φακέλου περιέχεται προσωποποιημένη πληροφόρηση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία όμως είναι προσβάσιμη μόνο μέσω χρήσης κωδικών στο TAXISnet. Αυτό σημαίνει πως υπήρξε σαφής παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και του φορολογικού απορρήτου της προαναφερόμενης ΑΜΚΕ.

Παράλληλα, εντός του φακέλου υπήρχαν και εκτυπωμένες πληροφορίες, δημόσια διαθέσιμες στο διαδίκτυο, οι οποίες όμως ουδεμία αποκαλυπτική αξία έχουν, καθώς και πάλι δεν στοιχειοθετούν εμπλοκή του κ. Καλλινικίδη με εκταμίευση δημοτικού χρήματος.

Ο φάκελος με παραλήπτη τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Λ. Καλλινικίδη αφέθηκε στο παρμπρίζ υπαλλήλου του Δήμου Δράμας

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Λ. Καλλινικίδη για το θέμα

 

Για αυτό το πρωτοφανές περιστατικό, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Λευτέρης Καλλινικίδης τοποθετήθηκε, με αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τόσο μετά την επίσκεψή του στην Κρατική Ασφάλεια Δράμας όσο και μετά την επίσκεψη στην Εισαγγελία Δράμας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14 Ιουλίου, ο κ. Καλλινικίδης, δημοσιοποιώντας το περιστατικό, ανέφερε:

«Επισκέφθηκα την Κρατική Ασφάλεια Δράμας, όπου κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, σχετικά με απειλή που δέχθηκα και παραβίαση του φορολογικού μου απορρήτου στο TAXISnet.

Να σημειωθεί δε, πως με τη δυνατότητα που ενήργησαν οι ανωτέρω, θα μπορούν ίσως να ενεργήσουν και για άλλα πρόσωπα (πολιτικούς & επαγγελματίες), κάτι που καθιστά διάτρητο το σύστημα φορολογικών στοιχείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται και βεβαίως θίγει το δικαίωμα της ατομικής ελευθερίας, της δημοκρατίας, με σκοπό να πλήξει την τιμή και την υπόληψη καθενός προσώπου και κυρίως πολιτικού, ανάλογα με την αντίληψη του παραβάτη της πράξης αυτής.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης.

Θα ακολουθήσει την Παρασκευή η επίσκεψή μου και στον αρμόδιο εισαγγελέα υπηρεσίας για τα περαιτέρω».

Μετά την επίσκεψή του στην Εισαγγελία Δράμας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας, σε ανάρτησή του, σημείωσε: «Πριν λίγο κατέθεσα και στον Εισαγγελέα της Δράμας τα σχετικά και όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Οι μέθοδοι ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ και πρακτικές σκοτεινών διαδρομών δεν θα περάσουν! ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ».

Τα στοιχεία που περιέχονταν στον φάκελο και προέρχονται από την προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet. Αφορούν ΑΜΚΕ με την οποία συνδέεται ο Λ. Καλλινικίδης, αλλά δεν έχει κάποιου είδους συναλλαγή με τον Δήμο Δράμας (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αποκρυφτεί κάποια δεδομένα)

Ανακοίνωση της παράταξης «Δράμα Πρωταγωνίστρια»

 

Ανακοίνωση για το περιστατικό εκδόθηκε από τη δημοτική παράταξη «Δράμα Πρωταγωνίστρια», η οποία το καταδίκασε απερίφραστα. Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ενέργεια εκφοβισμού, απειλής, παραβίασης προσωπικών δεδομένων και φορολογικού απορρήτου, καθώς και καθετί το οποίο δημοσιοποιείται με πρακτικές “Κόζα Νόστρα” και αδιαφανών διαδικασιών.

Δηλώνουμε ότι:

-Δεν θα ανεχθούμε να γίνουμε βορά στην αρρωστημένη φαντασία κάθε “πολιτικού” ή “πολιτικάντη”.

-Θα διαφυλάξουμε το κύρος, την υπόληψη, την προσωπικότητα, όχι μόνο τη δική μας ως παράταξη, αλλά και όλων Δραμινών πολιτών.

-Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν καθοδηγείται και δεν ποδηγετείται.

Εάν υπάρχουν αποδείξεις που αποδεικνύουν οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες από μέρους μας, καλούμε κάθε πολίτη και κάθε αιρετό να καταφύγει στη δικαιοσύνη και να δημοσιοποιήσει αυτά τα οποία γνωρίζει. Αλλιώς, όλα όσα λέγονται και όλα όσα πράττονται είναι αφενός μεν συκοφαντίες και αφετέρου δε, κινήσεις εκβιασμού, που ενδεχομένως να οπλίζουν και το χέρι κάθε φαντασιόπληκτου, που πιστεύει ότι μπορεί να μας βλάψει.

Δεν θα κάνουμε πίσω και θα πάμε όποιους χρειαστεί μέχρι τέλους.

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το κάθε παρακράτος που πάει να εγκατασταθεί στην πόλη μας και αναμένουμε έτοιμοι και την κατασκευή κατηγοριών, διότι απλά δεν έχουν ντροπή.

Γιατί αντί να συγκρουσθούμε πολιτικά προτιμούν τη συκοφαντία, τη λάσπη, τις απειλές και τη διαπόμπευση;

Το τοπικό πολιτικό σύστημα θα επιτρέψει να γίνει η πόλη μας Μπανανία αντί για πόλη δικαίου, ατομικής ελευθερίας και δημοκρατίας;

Πάντως όλους αυτούς που νομίζουν ότι θα μας βλάψουν, τους ευχαριστούμε, διότι ήδη εδώ και 2 χρόνια αποδείξαμε, ότι στην πολιτική δικαιώνονται οι αρχές, οι αξίες, η σοβαρότητα και όχι η λάσπη».

Τα στοιχεία που περιέχονταν στον φάκελο και προέρχονται από την προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet. Αφορούν ΑΜΚΕ με την οποία συνδέεται ο Λ. Καλλινικίδης, αλλά δεν έχει κάποιου είδους συναλλαγή με τον Δήμο Δράμας (για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν αποκρυφτεί κάποια δεδομένα)

Ώρα ευθύνης για το τοπικό πολιτικό σύστημα

 

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εν αναμονή των κινήσεων των επίσημων κρατικών φορέων (Αστυνομία και Δικαιοσύνη) για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, οφείλει να κινητοποιήσει άμεσα το τοπικό πολιτικό σύστημα.

Ανεξαρτήτως πολιτικών διαφορών, η ομόθυμη καταδίκη του περιστατικού πρέπει να θεωρείται όχι μόνο δεδομένη, αλλά και απαραίτητη. Με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί και ένα ισχυρό μήνυμα ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα στον τόπο μας είναι αντάξιο της ιστορίας της Δράμας, η πολιτική αντιπαράθεση, όσο σκληρή κι αν είναι, δεν ξεπερνάει τα όρια και κυρίως ότι οι ποινικά κολάσιμες πράξεις, οι οποίες στο μέλλον μπορεί να έχουν στο στόχαστρο οποιοδήποτε πρόσωπο ασχολείται με τα κοινά, όχι μόνο είναι καταδικαστέες, αλλά προκαλούν την αποστροφή και αυτομάτως τίθενται στο περιθώριο.