Πάνω από 233 κωδικοί προϊόντων με εκπτώσεις που ξεκινούν από 5% και φτάνουν ως το 23% έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα για τη μόνιμη μείωση τιμής, γνωστοποίησε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στις κυβερνητικές παρεμβάσεις με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης, τονίζοντας ότι κινούνται σε τρεις άξονες:

  • Πρώτον, παρεμβάσεις για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών, όπως είναι οι αυξήσεις στους μισθούς του Δημόσιου Τομέα κατά 10,5% και η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά.
  • Δεύτερον, στοχευμένα μέτρα όπως η «Μόνιμη μείωση τιμής» και η υποχρέωση ανακοίνωσης των λιανικών τιμών και των ανατιμήσεων.
  • Τρίτον, εντατικοί έλεγχοι και επιβολή των αναλογούντων προστίμων σε περιπτώσεις παραβάσεων.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, “οι έλεγχοι συνεχίζονται με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα”, ενώ πρόσθεσε ότι “δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει την νομοθεσία, ειδικά εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς, εισαγόμενης ακρίβειας”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε εξάλλου ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα γίνουν μέσω συνέντευξης τύπου της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ανακοινώσεις για την στήριξη των καταναλωτών που χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μαρινάκης, στις 11 αύριο το πρωί θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του κ. Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο.
Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 11 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητας τους και λοιπές διατάξεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε νωρίτερα ότι ” τις διατάξεις του νομοσχεδίου εξασφαλίζεται ο εκσυγχρονισμός της διαδικασίας επιλογής των διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου Τομέα με τη δημιουργία ενός πλαισίου το οποίο προβλέπει τη διαρκή αξιολόγησή τους, την αναβάθμιση των απαιτήσεων για κάθε θέση και την ενίσχυση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας”.

Πηγή: dikaiologitka.gr