ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. ΔΡΑΜΑΣ

 

Αναφορά προς τους Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο με θέμα «Μείωση ποσοστών αναπηρίας από 67% σε 50% στα παιδιά με αυτισμό βάσει του νέου Κανονισμού Εκτίμησης Ποσοστού Αναπηρίας» κατέθεσε η Βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πα.Σο.Κ. – ΔΗΜΑΡ Ν. Δράμας κ. Χαρά Κεφαλίδου.

Η αναφορά έχει ως εξής:

Σας υποβάλλω την επιστολή του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Νομού Δράμας «ΑΛΚΥΟΝΗ» στην οποία διαμαρτύρονται για τη μείωση του ποσοστού αναπηρίας από 67% σε 50% για όλα τα παιδιά με αυτισμό.

Στην επιστολή αναφέρουν ότι το 2012 και μετά από πολυετείς αγώνες και διεκδικήσεις με την υποστήριξη πολλών φορέων αλλά και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Νομού Δράμας «Αλκυόνη», έγινε η καθιέρωση του 67% ως ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας για όλα τα παιδιά του Αυτιστικού Φάσματος.

Σύμφωνα όμως με το νέο Κανονισμό Εκτίμησης Ποσοστού Αναπηρίας (ΦΕΚ 4591/27.12.2017) μειώνεται και πάλι το ποσοστό του Αυτισμού στο 50% παραβιάζοντας τις Διεθνείς Συμβάσεις και χωρίς επιστημονική βάση, αφού ο τρόπος αξιολόγησης του ποσοστού της αναπηρίας δεν προκύπτει από έγκυρους και καταγεγραμμένους πίνακες αξιολόγησης.

Επειδή οι οικογένειές τους αλλά και τα ίδια τα άτομα με αυτισμό, προασπίζουν το δικαίωμά τους για μια ίση και αξιοπρεπή διαβίωση στην κοινωνία μας παρά την οικονομική ύφεση, παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

 

Η Αναφέρουσα Βουλευτής

Χαρά Κεφαλίδου