Σε ανακοίνωση του Πεζοπορικού Ορειβατικού Συλλόγου Νευροκοπίου για τον Λαϊκό Αγώνα Λίσσε, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, αναφέρονται τα εξής:

Δεν είναι ένας απλός ετήσιος αγώνας δρόμου, είναι φόρος τιμής προς τους υπερασπιστές των Οχυρών, είναι μια διαρκής υποχρέωση απέναντι στον Έλληνα στρατιώτη που θυσιάστηκε για την ελευθερία μας.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη και στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Ο αγώνας «ΛΙΣΣΕ – LISSE 23» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12.30, με αφετηρία την πλατεία του χωριού Οχυρό και με αφορμή την 82η επέτειο από την ηρωική αντίσταση των οχυρών κατά των δυνάμεων του άξονα, την άνοιξη του 1941.

Η διαδρομή διέρχεται από μονοπάτια, χωματόδρομους, άσφαλτο, το ύψωμα του οχυρού Lisse και η συνολική της απόσταση είναι 10 χλμ., με υψομετρική διαφορά +223 μ.

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ. Ηλεκτρονικές εγγραφές θα γίνονται έως τις 6 Απρ 2023 https://frozenpeaks.gr/lisse/

Ο αγώνας έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και έχει την υποστήριξη του Δήμου Νευροκοπίου. Το Oχυρό Λίσσε είναι ανοιχτό και οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν.

Ο αγώνας έχει αθλητικό, πολιτιστικό και δυναμικό χαρακτήρα υπέρ της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της ανθρώπινης κινητικότητας στην περιοχή.