Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο, όπως προκύπτει από τις καθημερινές ενημερώσεις του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, έχει οδηγήσει στην άσκηση μεγάλης πίεσης στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, το οποίο καθημερινά χειρίζεται αρκετά περιστατικά Covid-19. Όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου δίνει καθημερινό υπεράνθρωπο αγώνα για να ανταπεξέλθει στις συνθήκες και να φροντίσει όλους όσους το χρειάζονται.

Αν και επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί εντός του Νοσοκομείου δεν υπάρχει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τη σημερινή ημέρα το προσωπικό του Νοσοκομείου είχε να αντιμετωπίσει (μέχρι τουλάχιστον νωρίς το απόγευμα) 46 περιστατικά, εκ των οποίων οι 25 είναι ασθενείς εργαστηριακά επιβεβαιωμένοι ως θετικοί, ενώ οι 21 αντιμετωπίζονται ως πιθανοί νοσούντες, έχοντας υποβληθεί στο σχετικό τεστ και αναμένεται η έκδοση των αποτελεσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον στο Νοσοκομείο της Δράμας υπάρχουν 2 κλινικές Covid, εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται για την περίθαλψη όσων νοσούν, ενώ η άλλη για την απομόνωση όσων έχουν υποβληθεί σε τεστ, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα.