Ως υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέας Ευθύνης Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο Βουλευτής του Νομού Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης έφερε για δεύτερη φορά στο Κοινοβούλιο το ζήτημα της καθυστέρησης της χορήγησης από την Πολιτεία των οικονομικών παροχών σε αθλητές και αθλήτριες υψηλών διακρίσεων. Συγκεκριμένα, μετά την κατάθεση γραπτής ερώτησης στις αρχές του χρόνου, ο κ. Νικολαΐδης επανήλθε στο συγκεκριμένο ζήτημα με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης, έτσι ώστε να συζητηθεί στη Βουλή.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι «οικονομικές παροχές σε αθλητές και αθλήτριες που έχουν πετύχει υψηλές διακρίσεις καταβάλλονται με τεράστιες καθυστερήσεις που αγγίζουν τα τέσσερα χρόνια, όσα δηλαδή και τα έτη μιας Ολυμπιάδας». Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι αθλητές «προπονούνται συνεχώς για να μπορούν να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο και για αυτό οφείλουμε να τους στηρίζουμε άμεσα, χωρίς χρονοτριβές και χωρίς γραφειοκρατία, έτσι ώστε απερίσπαστοι να συνεχίζουν την προσπάθειά τους και τον αγώνα τους». Ακόμη, ο κ. Νικολαΐδης ζήτησε τη λήψη πρωτοβουλιών «ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι χρόνοι καταβολής των οικονομικών αυτών παροχών και πράγματι να είμαστε όλοι μαζί πλάι σε αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα μας και μεγάλες συγκινήσεις στις Ελληνίδες και στους Έλληνες».

Απαντώντας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης αναγνώρισε την ύπαρξη του προβλήματος, εξήγησε για ποιους λόγους υπήρχε η καθυστέρηση της απόδοσης των οικονομικών παροχών στους αθλητές και παρέθεσε σειρά ενεργειών που έχουν γίνει από την πλευρά του για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Όπως ανέφερε ο κ. Βρούτσης, ήδη έχουν πληρωθεί τα ποσά για το 2019 και βρίσκεται σε εξέλιξη η πληρωμή για το 2020, ενώ για το 2021 η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.