ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Με λαμπρότητα και τη δέουσα κατάνυξη η Δράμα τίμησε την εορτή της Πολιούχου της Αγίας Βαρβάρας, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις τόσο την παραμονή, την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, όσο και ανήμερα της εορτής, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018.

Την παραμονή της γιορτής, πλήθος πιστών συμμετείχε στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Βουλευτές κ. Δημήτρης Κυριαζίδης και κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπροσώπων αρχών και φορέων.

Η πομπή, συνοδεία του ιερού κλήρου, μαθητών, συλλόγων, στρατιωτικού αγήματος και πλήθος κόσμου, δια μέσου κεντρικών οδών της πόλης (Αγ. Βαρβάρας, Γ. Σταυρού, Θ. Αθανασιάδη, Εθνικής Αμύνης, Πλ. Ελευθερίας και Βενιζέλου) κατέληξε στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Εκεί τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου, ενώ το βράδυ στο ανακαινισμένο Ναΰδριο της Αγ. Βαρβάρας τελέστηκε αγρυπνία.

Ανήμερα της γιορτής, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου εψάλη ο όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Λίγο αργότερα, την ίδια ημέρα, τελέστηκε Δοξολογία στη μνήμη της Προτστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας στο στρατόπεδο «Φωστηρίδη».