Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο συλληφθέντες που οδηγήθηκαν νωρίτερα στον Εισαγγελέα για την λειτουργία χώρου λειτουργίας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου. Πρόκειται για τον 38χρονο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης «Εκκλησίας των Εθνών» και ενός 24χρονου φερόμενου ως στενού του συνεργάτη.

Η δίκη ορίστηκε για τις 14 Νοεμβρίου 2022.

Προσερχόμενος στο δικαστικό Μέγαρο ο 38χρονος αρκέστηκε να δηλώσει: «Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκεία».

Χθες έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, όπου υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα, (στον πρώην κέντρο δεξιώσεων Νεράιδα) εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 24χρονος, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για χώρο λατρείας, χωρίς ωστόσο να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας ευκτηρίου οίκου του σχετικού Νόμου.

Ακολούθως, προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη και ο 38χρονος, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί θρησκευτικής ελευθερίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Με καταγωγή από τη Δράμα ο 38χρονος

Η αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών» διατηρεί γραφεία στο ύψος του αεροδρομίου «Μακεδονία». Την Κυριακή 7 Αυγούστου πραγματοποίησε τελετή, με τη συμμετοχή μελών της αίρεσης, στην πλατεία της αρχαίας Αγοράς, πίσω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Πρόκειται για κεντρικότατο σημείο της Θεσσαλονίκης, επί του άξονα της Αριστοτέλους, ενώ στο ίδιο μέρος είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη τελετή και τον Ιούλιο.

Ο 38χρονος, επονομαζόμενος και αυτοαποκαλούμενος «άνθρωπος του Θεού», ο οποίος είναι ο… ποιμένας της Συναγωγής γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1984 στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας. Έκανε τα πρώτα του στερεά βήματα στην Ολλανδία, μέχρι που είχε μία… υπερφυσική εμπειρία με τον Θεό και έτσι τα επόμενα δέκα χρόνια τα πέρασε κοντά στο μέντορά του, προφήτη Τ. Μπ. Τζόσουα. Στις 19 Απριλίου 2015 ίδρυσε τη Συναγωγή, «Εκκλησία Ολων των Εθνών» Θεσσαλονίκης.

Ο αυτοαποκαλούμενος προφήτης T. Μπ. Τζόσουα είναι ο ηγέτης της Συναγωγής, «Εκκλησία Ολων των Εθνών» και όπως διευκρινίζει η ιστοσελίδα της «Εκκλησίας», «ιδρυτής είναι ο Ιησούς Χριστός». Γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1963 στην πολιτεία Οντό της Νιγηρίας. Το 1987 πήγε να προσευχηθεί για 40 μέρες και μετά ξεκίνησε τη διακονία. Από το 2007 είναι και… καναλάρχης, καθώς δημιούργησε το Emmanuel TV, που προπαγανδίζει νυχθημερόν υπέρ της «Εκκλησίας των Εθνών».

Πηγές: makthes.gr, eleftherostypos.gr