Σπάνια για τα παγκόσμια ιατρικά δεδομένα είναι η γέννηση τριδύμων που μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα. Σύμφωνα με τον γυναικολόγο, Νίκο Παπανικολάου, πρόκειται για τρίδυμα κοριτσάκια μονοζυγωτικά που ήρθαν στη ζωή, φαινόμενο εξαιρετικά σπάνιο στην ιατρική βιβλιογραφία.

Στην ελληνική βιβλιογραφία δεν αναφέρεται καμία τέτοια γέννα, ενώ στην παγκόσμια μόλις 40-50 περιστατικά. Οι πιθανότητες να συμβεί μία τέτοια κύηση είναι μία στις 100.000.

Το ζευγάρι που απέκτησε τα τρίδυμα κοριτσάκια, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους και μοιάζουν σαν τρεις σταγόνες νερό, δεν είχε κανένα ιστορικό με δίδυμα ή τρίδυμα στην οικογένεια, ενώ η εγκυμοσύνη επιτεύχθηκε με αυτόματη σύλληψη και όχι με εξωσωματική.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου, μία τέτοια κύηση ενέχει πολλούς κινδύνους, διότι, καθώς τα έμβρυα τρέφονται από τον ίδιο πλακούντα, υπάρχει η περίπτωση κάποιο από τα τρία να μην αναπτυχθεί σωστά και να συμπαρασύρει τα άλλα δύο. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο γυναικολόγος, συνήθως τέτοιες κυήσεις δεν εξελίσσονται ποτέ σχεδόν ομαλά και δεν έχουν καλή κατάληξη. Επίσης, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την παρακολούθηση μιας εγκύου που αντιμετωπίζει αυτού του είδους την κύηση, καθώς, αυτού του τύπου οι εγκυμοσύνες, είναι πολύ λίγες.

Πηγή: themamagers.gr